Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Fundaţia “Sfântul Anton de Padua” Ulmeni a sărbătorit 25 de ani de existenţă

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Aniversare Ulmeni

Joi, 9 decembrie, a fost sărbătoare în marea familie a Liceelor Teoretice „George Pop de Băseşti” din Ulmeni, Baia Mare, Vişeu de Sus, Sighetu Marmaţiei, Satu Mare şi Târgu Lăpuş.

Fundaţia care patronează aceste licee, “Sfântul Anton de Padua” Ulmeni, a aniversat 25 de ani de la înfiinţare. În mare parte, festivitatea s-a desfăşurat online, evenimentele desfăşurându-se în acelaşi timp în toate cele 6 cetăţi ale luminii ctitorite de fondatorii Aurora şi Lucian Puşcaş.

Fiecare liceu şi-a prezentat o carte aniversară şi un program artistic, primit cu aplauze de toţi cei care au participat la eveniment din colţuri diferite ale judeţelor Satu Mare şi Maramureş. După discursurile fondatorilor şi ale membrilor comitetului director al Fundaţiei, s-au acordat diplome de excelenţă şi aniversare, premii şi diplome elevilor participanţi la concursul aniversar dedicat Fundaţiei „Sfântul Anton de Padua” Ulmeni.

Aniversare Ulmeni

În final, preşedinta Fundaţiei „Sfântul Anton de Padua” Ulmeni, Aurora Puşcaş, a mulţumit tuturor celor implicaţi în marcarea acestui eveniment aniversar. Redăm o parte din mesajul transmis.

Este un eveniment cu o profundă încărcătură emoţională, de aleasă înălţare sufletească, fiindcă astăzi, în această zi binecuvântată, noi, toţi, fondatorii, beneficiarii direcţi şi indirecţi ai înfiinţării şi existenţei Fundaţiei, care-l are ca patron spiritual pe ”Sfântul Minunilor”, Sfântul Anton de Padova, sărbătorim un vis al unor oameni credincioşi, îndrăzneţi, vizionari, care insuflaţi de Duhul Sfânt, ajutaţi şi ocrotiţi de Tatăl Ceresc, l-au transformat în realitate, în realizări şi împliniri, cu care venim, ca şi cu ofrandă, noi, toţi, cei care spunem cu smerită înţelepciune, dar mândri în acelaşi timp, că facem parte din ”Marea familie a Liceelor George Pop de Băseşti”. Licee înfiinţate, autorizate şi acreditate de către Fundaţia ”Sfântul Anton de Padua” Ulmeni, de către noi, fondatorii, Aurora şi Lucian Puşcaş.

Cu siguranţă, s-ar cuveni să prezentăm cronica şi filele de aur scrise în toţi aceşti ani ai devenirii noastre, dar noi am făcut acest lucru în Mesajul Fondatorilor şi în istoricul şi împlinirile transmise Dumneavoastră, tuturor din această Mare Familie, cu ocazia jubileului de astăzi, de aceea spre mulţumirea Sufletelor noastre vom spune doar atât: ”Secerişul e rodnic şi talanţii au fost bine înmulţiţi!”. Faptele dovedesc măsura noastră a oamenilor de bine, frumoşi şi luminoşi care şi-au deschis aripi sub patronajul Fundaţiei ”Sfântul Anton de Padua” Ulmeni, care au ctitorit destine, cetăţi de lumină şi au schimbat vieţi.

Mereu am avut în minte cuvintele înţelepte ale străbunicului meu, supranumit “Bătrânul naţiei”, un “Mecena al vremurilor sale”, un spirit erudit, considerat “un trimis al Providenţei” care îşi înnobila neamul românesc, prin educaţie, prin cultură, prin virtute şi adevăr şi care ne dădea următorul îndemn: “Cel mai bun prieten al tău este conştiinţa! Ea nici nu te minţeşte, nici nu te linguşeşte! Îţi arată ca-ntr-o oglindă aşa cum eşti Tu”!

Menţionăm că o parte dintre filmările realizate la Ulmeni vor fi prezentate la Informaţia TV sâmbătă, 11 decembrie, de la ora 21.00 şi duminică, de la ora 15.20.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

Lasă un răspuns