Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Trei porci depistaţi cu trichineloză din 500 de analize efectuate în judeţul Satu Mare

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Taiat de porc

De la începutul lunii decembrie, inspectorii de specialitate au asigurat asistenţă sanitară veterinară, în Circumscripţiile Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Oficiale, efectuând un număr de 503 examene de depistare a trichinei, la porcii sacrificaţi în gospodăriile din judeţ pentru consum propriu. În urma examenelor efectuate au fost depistate 3 cazuri pozitive de trichineloză la porcii examinaţi din localităţile Dorolţ, Vetiş şi Odoreu. 

Cu toate că incidenţa cazurilor de Trichineloză a scăzut mult în judeţul Satu Mare, recomandăm tuturor cetăţenilor care doresc să achiziţioneze  pentru sacrificare porci pentru consum familial, să solicite medicilor veterinari din cadrul CSVA Oficiale  şi  CSV Concesionate,  efectuarea examenelor în direcţia depistării Trichinei, pentru a se evita cazuri grave de spitalizare.

Nu consumaţi carnea de la porcii sacrificaţi în sistem gospodăresc şi nu o preparaţi, până nu obţineţi de la medicul veterinar rezultatul examinării pentru Trichinella spp., cu rezultat negativ. Recomandarea este valabilă şi pentru carnea obţinută de la urs sau porcii mistreţi.

În cazul în care medicul veterinar constată că porcul dumneavoastră este bolnav, nu riscaţi sacrificarea, comercializarea sau consumul cărnii.

Proprietarul animalului va fi despăgubit de stat, la valoarea de piaţă a animalului, dar numai dacă acesta este identificat şi înregistrat în Baza Naţională de Date.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

PERCHEZIȚII EFECTUATE DE POLIȚIȘTI LA O SOCIETATE COMERCIALĂ

PERCHEZIȚII

Percheziții efectuate de polițiști la o societate comercială din Satu Mare

La data de 25 septembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Satu Mare, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, au pus în executare 6 mandate de percheziție domiciliară, în județul Satu Mare, într-un dosar penal în care cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfășurarea activităților de colectare, tratare transport, valorificare sau eliminare a deșeurilor periculoase, precum și a infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.