Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Europarlamentarul Victor Negrescu a solicitat, în plenul Parlamentului European, aderarea României la Schengen, în acest an

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Victor-Negrescu

Într-o intervenţie avută în plenul Parlamentului European, eurodeputatul Victor Negrescu a solicitat aderarea României la Schengen, în acest an. Acesta a explicat faptul că România respectă toate criteriile de aderare fiind de facto parte din toate mecanismele specifice spaţiului Schengen şi a solicitat un vot pentru aderarea ţării noastre înainte de reformarea zonei.

„În ultimele săptămâni Preşedinţia franceză la Consiliul Uniunii Europene a propus reforma spaţiului Schengen şi crearea unui Consiliu specific după modelul zonei euro. Înainte să discutăm despre acest lucru, este important să vorbim de extinderea spaţiului Schengen, mai exact de finalizarea procesului de aderare al României la această zonă de liberă circulaţie.

Ţara noastră a îndeplinit şi respectă, de foarte mulţi ani, toate criteriile tehnice. Suntem de facto parte din toate mecanismele specifice spaţiului Schengen, dar nu beneficiem de un tratament egal, fie că vorbim de cetăţenii români sau de accesul mărfurilor din România pe piaţa europeană,” a declarat europarlamentarul Victor Negrescu.

Reprezentantul României în Parlamentul European, a iniţiat o campanie europeană pentru aderarea României la spaţiul Schengen, sub denumirea #RomâniiMerităÎnSchengen, prin care sprijină acest obiectiv important pentru ţara noastră. Victor Negrescu a interpelat deja mai mulţi lideri europeni pe acest subiect, a trimis scrisori şi solicitări scrise către toţi oficialii europeni care pot influenţa decizia, a solicitat şi obţinut sprijinul declarativ al Preşedinţiei franceze la Consiliul UE pentru aderarea României la Schengen şi urmează să desfăşoare mai multe acţiuni de promovare în capitalele europene.

„Nu cerem nimic cadou, solicităm doar ca normele europene şi drepturile cetăţenilor români să fie respectate! De aceea, am lansat campania europeană Românii Merită în Schengen prin care solicităm liderilor europeni şi guvernelor naţionale să voteze în acest an primirea României.

Tensiunile de la frontiera de Est a Europei întăresc nevoia de a suda coeziunea Uniunii, iar aderarea României la spaţiul Schengen devine esenţială pentru protecţia frontierelor comune şi siguranţa  cetăţenilor,” a explicat eurodeputatul Victor Negrescu urgenţa luării unei decizii în acest sens.

Europarlamentarul român a fost unul din iniţiatorii rezoluţiei Parlamentului European de sprijinire a aderării României la spaţiul Schengen după ce a reuşit, prin campania #RomâniaCereSchengen susţinută împreună cu PES activists România, să înregistreze la nivelul legislativului european o petiţie oficială semnată de peste 50.000 de români.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

3 comentarii

  1. Romania nu va adera la Shengen decit dupa ridicarea MCV, iar ridicarea MCV se va face numai dupa desfiintarea Sectiei Speciale. Asta o stie si dl. Negrescu, dar face “exercitii de imagine”.
    De cind PSD este interesat de Shengen? Asta chiar ca e o noutate, ca pana acum nu i-a interesat! Eu stiam ca PSD isi ia voturile nu de la cei care circula prin vami, ci de la pupatorii de moaste, de la pensionarii care pleaca de acasa la piata cu 30 lei in buzunar si de la cei care beau vodca ieftina si contrafacuta in birturile satesti.

  2. Romanica-( Colonie de mana a 14-pea !!!) , brelocul UE ,.., in Schengen ???,.., sa fim seriosi !….Ha,ha,ha….. Sunteti buni doar pt. a tine din banii vostri armatele din Schengen si sa cumparati niste fregate franceze ( la care australienii au renuntat datorita greutatilor economice in care se afla) si avioane (SUA) uzate ambele inutile din Schengen !. Inca nu v-ati trezit la realitate ?. Ati indeplinit toate poftele si dorintele mai marilor din UE si SUA si n-ati scapat nici de vize in SUA si nici in Schengen nu sunteti doriti !. Pana cand mai tolerati aceasta bataie de joc la adresa voastra ?. Ar fi timpul sa nu va mai lasati pacaliti.

  3. Toti europarlamentarii romani ar trebuii sa faca la fel ca d-ul Negrescu.
    La fiecare sedinta de plen din Parlamentul european cate un depuntat ar trbuii sa sustina aderarea Romaniei la Sengen.Incalificabila este opozitia Olandei si Germaniei la cererea Romaniei de aderare la Sengen curata discriminare.

Lasă un răspuns