Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

La mulți ani tuturor maghiarilor din România și de Pretutindeni!

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Sărbătorirea Zilei Maghiarilor de pretutindeni – prilej cu care maghiarii își reafirmă anual identitatea – ne arată în acest context geopolitic tensionat cât de important este să accepți dreptul celuilalt de a vedea altfel istoria!

Anul 1848 i-a apropiat pe români și unguri și a arătat lumii că cele două popoare au aspirații comune și aparțin marii familii europene!

Aceste evenimente revoluționare de la 1848-1849 obligă la reflectarea importanței unor valori universale precum  libertatea și pacea, fără de care societatea de astăzi nu ar fi fost posibilă. La fel cum nu ar fi fost posibilă fără curajul și sacrificiul celor care au luptat în toate statele europene pentru libertate și dreptul de a-și decide soarta.

Istoria ne arată astfel că numai dacă lucrăm împreună suntem mai puternici, iar uniți suntem mai înțelepți!

 

Marcel Ciolacu

Președintele Camerei Deputaților

Președintele PSD

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

3 comentarii

  1. Noi nu ne ocupam sa protestam impotriva operatiuneii militare speciale al Rusiei din Ucraina deoarece si minoritatea maghiara la fel ca si cea romana si rusa din Ucraina au fost calcati in picioare si umiliti de catre administratia si conducerea de la Kiev. Doar prostii si neonazistii pot fi de acord in a sprjini un guvern neonazist de la Kiev alesi de alti multi neonazisti iresponsabili lipsiti de discernamat care acum sufera consecintele si culeg roadele alegerii inconstiente pe care l-au facut !. Sper sa fie de invatatura si pt. altii cu orientari si apucaturi asemanatoare fata de minoritatile lor nationale !!!. Eu n-am sa sustin si nu voi cadea de acord cu batjocura majoritatii la adresa minoritatilor nationale !!!. Minoritatile nationale trebuie sa se bucure de aceasi drepturi de care beneficiaza majoritatea in sensul specific minoritatilor.

  2. In Ukraina traiesc 150.000 de Maghiari , in FU au aparut mai multe fotografii despre serbarile din 15 Martie. Dragii mei concetateni unde ati lasat placatele cu proteste impotriva razboiului murdar condus de Putin. PROTESTELE antirazboi sunt in SM interzise ca in Moscova?

Lasă un răspuns