Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Percheziţii la Ciumeşti la Ocolul Silvic şi la diferiţi angajaţi!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Parchetul de pe lângă Judecătoria Carei ne informează că în data de 17 martie 2022, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Satu Mare – Serviciul de Ordine Publică a efectuat 21 de percheziţii domiciliare la sediul Ocolului Silvic Asociaţia Salcâmul Ciumeşti şi ale unor angajaţi ai acesteia, în Municipiul Carei şi alte localităţi învecinate, într-un dosar penal în care se fac cercetări cu privire la infracţiunile de abuz în serviciu, fals intelectual, uz de fals, delapidare, tăierea fără drept de arbori şi transportul ilegal de material lemnos.

Activităţile efectuate au beneficiat şi de sprijinul Serviciului de Investigaţii Criminale, Serviciului de Investigaţii a Criminalităţii Economice, Poliţia Municipiului Satu Mare, Biroul Ordine Publică Carei, Biroul Ordine Publică Satu Mare, Biroul Investigaţii Criminale Carei, Poliţia Oraşului Tăşnad, toate din cadrul I.P.J. Satu Mare, a Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare, Inspectoratului de Jandarmi al Judeţului Satu Mare şi Serviciului de Acţiuni Speciale.

Totodată, organele de urmărire penală au beneficiat şi de sprijinul I.P.J Maramureş şi I.P.J. Bihor – Serviciul de Ordine Publică.
Precizăm că aceste activităţi nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 

IPJ Satu Mare vine cu precizări:

Au fost puse în executare 21 mandate de percheziţii domiciliare, emise de către judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Carei.

Percheziţiile s-au desfăşurat la sediul unui ocol silvic, la domiciliile unor angajaţi ai ocolului, în municipiul Carei şi în alte localităţi învecinate.

Ca urmare a percheziţiilor efectuate, au fost ridicate şi indisponibilizate sume de bani în lei şi valută, 7 autovehicule folosite pentru transportul materialului lemnos, mai multe motofierăstraie şi 65,96 de metri cubi material lemnos.

Verificările în cauză sunt continuate sub supravegherea parchetului de pe lângă Judecătoria Carei, în vederea probării întregii activităţi infracţionale.

În activităţi, au fost angrenaţi şi poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii a Criminalităţii Economice, Serviciului de Investigaţii Criminale, Serviciului pentru Acţiuni Speciale, Poliţiei Municipiului Satu Mare, Biroului de Ordine Publică Satu Mare, Biroului de Ordine Publică Carei, Biroului de Investigaţii Criminale Carei, Poliţiei oraşului Tăşnad, Serviciului Operaţiuni Speciale, Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare, Inspectoratului de Jandarmi al Judeţului Satu Mare.

Totodată, organele de urmărire penală au beneficiat de sprijinul omologilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Maramureş, respectiv Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor- Serviciile de Ordine Publică.

Facem precizarea că în cazul prezentat efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal
reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrangă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns