Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Școlile care primesc bani din PNRR pentru reducerea abandonului școlar, inclusiv din Satu Mare

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Peste 1.390 de școli au fost selectate în prima rundă de finanțare pentru granturile din programul de reducere a abandonului școlar, anunță Ministerul Educației. Instituția a publicat lista acestor unități de învățământ joi seara. Este prima finanțare din Planul Național de Redresare și Reziliență.

1.431 au fost declarate eligibile. În urma evaluării de către experți externi a calității planurilor de acțiune propuse de unitățile de învățământ, 1.391 de proiecte au obținut cel puțin 6 puncte din 10, deci îndeplinesc condițiile pentru finanțare conform metodologiei, anunță instituția.
Am extras din listă și câteva școli din județul Satu Mare (greu de identificat întrucât nu sunt clasificate pe județe): Școala Gimnazială 1 Carei; Liceul Tehnologic Anghel Saligny Turț; Școala Gimnazială Terebești; Școala Gimnazială Dr. Vasile Lucaciu; Școala Gimnazială Santău; Școala Gimnazială Viorel Sălăgean Beltiug; Școala Gimnazială Gheorghe Bulgăr Sanislău; Școala Gimnazială Pișcolt; Școala Gimnazială Pomi; Școala Gimnazială Dorolț; Școala Gimnazială Gelert Sandor Micula; Școala Gimnazială Viile Satu Mare; Liceul de Arte Aurel Popp Satu Mare; Liceul Tehnologic Ardud; Școala Gimnazială Pir. Inițial era prevăzută finanțarea a 750 de unități de învățământ în această primă fază, Ministerul Educației a decis să selecteze și să finanțeze toate proiectele care îndeplinesc condițiile de finanțare conform metodologiei. Astfel, toate cele 1.391 de unități de învățământ  care au obținut minimum 6/10 puncte vor fi invitate să încheie contracte de finanțare în perioada următoare și vor avea la dispoziție trei ani pentru a atinge obiectivele propuse.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns