Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Preotul Nicolae Huzău, invitat la emisiunea “În Slujba Comunităţii” de la ITV

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Preot Nicolae Huzau

Preotul greco-catolic Nicolae Huzău, parohul Bisericii “Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Botiz, este invitatul emisiunii “În Slujba Comunităţii” ce va fi difuzată duminică, 24 martie, de la orele 13.00 şi 20.00 la Informaţia TV.
Preotul Nicolae Huzău este iniţiatorul unei activităţi de binefacere în folosul refugiaţilor ucraineni. Centrul pentru refugiaţi a fost amenajat într-o clădire construită în curtea parohiei greco-catolice. Planul iniţial a fost de a deschide un cămin de bătrâni, dar când a izbucnit războiul în Ucraina, Nicolae Huzău, preotul comunităţii, a decis să pună această clădire la dispoziţia celor care caută protecţie în România.
Cu ajutorul Episcopiei Greco-Catolice a Maramureşului, Caritas Maramureş şi a zeci de voluntari din Botiz, centrul a fost deschis în 1 martie. Dispune de 24 de încăperi din care 17 camere dotare fiecare cu baie, având o suprafaţă de aproximativ 700 mp. Peste 40 de voluntari au ajutat la cazarea a peste 500 de refugiaţi, de la deschiderea centrului. dacă în primele zile refugiaţii stăteau o zi sau două, acum sunt mame cu aproximativ 30 de copii care au decis să rămână mai mult timp.
Despre activitatea acestui centru, despre nevoia şi bucuria de a face bine, puteţi auzi urmărind emisiunea de duminică, în ziua de Paşte, la Informaţia TV.

 

Emisiunea poate fi urmărită online:

https://www.informatiatv.ro/emisiunii/in-slujba-comunitatii/

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

Lasă un răspuns