Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

ONU acuză Rusia de crime de război

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

ONU a acuzat vineri armata rusă de acţiuni care „pot intra sub incidenţa crimelor de război” după invazia în Ucraina declanşată pe 24 februarie. Dreptul umanitar internațional „a fost aruncat peste bord”, potrivit ONU.

„În ultimele opt săptămâni, dreptul umanitar internaţional nu doar a fost ignorat, ci pur şi simplu a fost aruncat peste bord”, a declarat vineri Michelle Bachelet, Înaltul comisar al ONU pentru drepturile omului, potrivit unui comunicat citat de AFP, preluată de Agerpres.

„Forţele ruse au bombardat în mod nediscriminatoriu zone populate, omorând civili şi distrugând spitale, şcoli şi alte infrastructuri civile, tot atâtea acţiuni ce pot intra sub incidenţa crimelor de război”, a afirmat purtătoarea sa de cuvânt, Ravina Shamdasani, în briefingul de presă regulat susţinut la sediul ONU din Geneva.

„Revine unei Curţi de justiţie să stabilească în cele din urmă dacă acesta este cazul, dar există tot mai multe probe că sunt comise crime de război”, a indicat ea.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

2 comentarii

  1. Unde a existat sau exista razboi fara crime de razboi ???. Razboi fara victime colaterale nu exista !!!. ONU trebuia sa intervina inainte de razboi oprind extinderea NATO ( SUA) in Ucraina si nu acum cand e deja prea tarziu . Si rusii au suferit pierderi de vieti omenesti ca urmare le doare-n cot de ONU, SUA , UE si acolitii acestora !!!!, si bine fac . Planul rusesc trebuie dus pana la capat , Ucraina trebuie sa plateasca scump in mod exemplar pt. faptele sale !.

Lasă un răspuns