Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

SĂRBĂTOARE

La Grădinița Nr. 6 din Satu Mare, Ziua Copilului a fost sărbătorită cu acțiuni în care s-au implicat și salvamontiștii

1 iunie - Ziua Copilului este probabil una dintre cele mai fericite zile din an pentru cei mai mici dintre noi. Pe seama acestei sărbători se organizează fel de fel de manifestări, evenimente care să-i bucure pe copii.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Joi, 26 mai, preşcolarii cu vârste cuprinse între 4 şi 6 ani de la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 6 din Satu Mare, în parteneriat cu Serviciul Public Judeţean Salvamont Satu Mare, au desfăşurat activităţi pentru a sărbători Ziua copiilor şi a lăsa în urmă o amintire de neuitat.

În primul rând s-a dorit ca această zi să fie prilej de mare bucurie, iar în al doilea rând, fiecare preşcolar să-şi depăşească limitele şi să-şi deschidă noi viziuni şi orizonturi despre ceea ce înseamnă educaţia.
Scopul acestui parteneriat a fost de a crea modele adecvate de comportament pozitiv, chiar şi dincolo de limita unităţii de învăţământ, de a contribui la prevenirea apariţiei unor acţiuni ce ar putea dăuna naturii şi mediului înconjurător, de a contribui la procesul educaţional prin informarea preşcolarilor cu privire la frumuseţile naturii, dar şi pericolele la care ne putem supune, nerespectând legile nescrise ale naturii.

Cercetările privind efectele activităţilor outdoor ale copiilor arată că acestea aduc beneficii deopotrivă pentru sănătatea lor fizică şi mintală, respectiv emoțională.

Natura oferă nesfârșite moduri în care copiii pot crea diverse scenarii de joc și de a se juca nestructurat. Acesta din urmă le dezvoltă numeroase abilități, precum rezolvarea problemelor, spiritul de echipă, ascultarea activă a partenerilor de joacă, sporindu-le capacitatea de concentrare, dar și empatia și discernământul în luarea deciziilor.

În acest sens, salvamontiştii Alexandru Costin şi Adam Boer împreună cu educatoarele Pop Patricia Daniela şi Rusu Hajnalka, au pregătit două ateliere. Unul de iniţiere în tainele escaladării pe panou fix, amplasat în Grădina Romei din Satu Mare, iar altul, de îndrumare spre a oferi primul ajutor oamenilor aflaţi în pericol pe munte, dar şi în spaţiile frecventate zilnic de preşcolari.

Pe parcursul derulării activităţilor s-au descoperit tinere talente în arta escaladării, reuşind să parcurgă în totalitate trasee de escaladă de diferite grade de dificultate.

A fost o activitate foarte intensă, plină de emoții şi bucurii. Pentru cei mai mulți dintre cei prezenți a fost prima experiență de acest fel. S-a dovedit a fi ocazia perfectă pentru preşcolari de a-și depăși limitele, în condiții de siguranță.

O activitate minunată ce le-a adus un plus de încredere în forţele propri si o inegalabilă bucurie pe chipurile lor.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns