Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Şoferi băuţi şi dealeri de droguri, săltaţi de poliţişti

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
razie politia

În cursul nopţii de 10 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare au acţionat, cu efective mărite, în mediile şi zonele de interes operativ de pe raza municipiului, pentru prevenirea şi combaterea consumului de alcool şi a substanţelor psihoactive, în vederea asigurării şi menţinerii unui climat de ordine şi siguranţă publică.

În acest sens, poliţiştii rutieri au aplicat peste 30 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 6200 de lei şi au luat măsura complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice în cazul a 2 conducători auto, care au fost depistaţi sub influenţa alcoolului.

Totodată, poliţiştii rutieri au efectuat semnale de oprire în trafic unui conducător auto, în persoana unui bărbat de 38 de ani, din Satu Mare, care, în urma testării cu aparatul etilotest, a prezentat o concentraţie alcoolică de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiindu-i prelevate mostre biologice de sânge la Spitalul Judeţean Satu Mare, în vederea stabilirii unei eventuale alcoolemii.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,conducerea unui vehicul de către o persoană care se află sub influenţa alcoolului sau a subtanţelor psihoactive”.

De asemenea, poliţiştii din cadrul structurilor de investigaţii criminale au legitimat şi verificat în bazele de date peste 70 de persoane, care se aflau în incinta sau în proximitatea mai multor localuri de pe raza municipiului Satu Mare.

În urma desfăşurării activităţilor specifice, poliţiştii au identificat doi tineri de 24, respectiv 27 de ani, care deţineau asupra lor substanţe interzise de lege, precum şi mai multe obiecte şi instrumente de măsurare a acestora.

 

cantar de droguri

În cazul celor doi tineri, se efectuează întreaga documentare a activităţii infracţionale, urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

Precizăm faptul că acţiunile desfăşurate au beneficiat şi de sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Satu Mare.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare atrage astfel atenţia tuturor cetăţenilor judeţului că au obligaţia de a respecta normele legislative în vigoare, atât pentru siguranţa lor, cât şi a celor din jur.

Relaţia poliţist-cetăţean este una esenţială şi contribuie direct la crearea şi menţinerea unui climat de linişte şi siguranţă publică. Conlucrând şi respectând legea, lumea va fi mai bună!

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns