Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Şerban (OIREP Ambalaje), despre importanța colectării selective acasă a deșeurilor

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Peste trei milioane de oameni sunt expuşi campaniei Un’ Doi Trei, desfăşurată în perioada mai – iulie de Asociaţia OIREP Ambalaje în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, potrivit Agerpres. “Un’ Doi Trei se bazează pe o idee simplă: Desfaci. Foloseşti. Arunci unde şi cum trebuie. Să colectezi separat este simplu, de bun simţ, normal, civilizat”, susţin organizatorii campaniei.

Campania are scopul de a informa şi educa populaţia în vederea implementării colectării separate a deşeurilor de ambalaje la sursa de generare. “România se află într-un punct în care decizia cetăţenilor de a colecta separat acasă este esenţială. Prin cele trei faze ale campaniei “Un’ Doi Trei” vrem să creăm un obicei sănătos în rândul românilor, acela de a colecta separat toate deşeurile de ambalaje pe care le generează zi de zi. “Un’ Doi Trei” şi-a dovedit eficacitatea încă din prima etapă. Însă, toate aceste demersuri trebuie să constituie un efort comun. De aceea, este important să conştientizăm că implicarea noastră într-un proces atât de simplu, precum colectarea separată, contribuie extrem de mult la atingerea ţintelor pe care România le are în domeniul reciclării”, a declarat Geanin Şerban, preşedintele Asociaţiei OIREP Ambalaje.

Colectarea separată pare, pentru foarte mulţi români, un ritual foarte complicat, ce presupune mulţi paşi şi infrastructură specială când, de fapt, “colectarea separată înseamnă un minim de atenţie în privinţa ambalajelor pe care le folosim”.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Cart