Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

UE impune reducerea consumului de gaz cu 15%

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

În condiţiile în care UE se confruntă cu riscul unor întreruperi suplimentare ale livrărilor de gaze din Rusia, miercuri, CE a prezentat Planul european de reducere a cererii de gaze, care vizează diminuarea folosirii gazelor în Europa cu 15% până în primăvara viitoare.
„Rusia folosește gazul ca pe o armă. Trebuie să ne ocupăm de securitatea noastră energetică la nivelul UE. Am învățat din pandemie că, dacă acționăm uniți, putem face față oricărei crize. Așadar, să acționăm împreună pentru a reduce consumul de gaze și pentru a asigura o plasă de siguranță pentru toate țările UE”, a subliniat Ursula von der Leyen pe Twitter.
Ea a subliniat că toate statele membre „vor suferi” dacă blocul nu reușește să acționeze împreună, chiar dacă unele state membre sunt expuse mai direct la gazul rusesc și, prin urmare, sunt mai vulnerabile la perturbări. „Este important ca toate statele membre să contribuie la economisire, stocare și să fie gata să împartă gazul”, a mai spus Ursula.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

  1. Cand o sa impuna si reducerea saraciei cu 15 %???. Criza asta imbecila de care vorbeste tanti UrSula se datoreaza implicarii UE in sustinerea Ucrainei neonaziste impotriva Rusiei. UE nu trebuia sa se implice in aceasta mizerie pusa la cale de americani indeplinita de ucaineni si atunci nu ne-am afla acum in situatia asta. Cu sanctiunile impuse Rusiei ce foloase a crezut tanti UrSula ca o sa se aleaga pt. UE ?….Nu ar fi fost mai simplu si intelept sa se opuna aderarii Ucrainei la NATO pt. a impiedica acest razboi pregatita si pusa la cale de americani ?.

Lasă un răspuns