Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Primarul din Santău a fost demis după comunicarea hotărârii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol


Deciziile Agenţiei Naţionale de Integritate – ANI, validate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, fac victime şi pe mai departe. În mandatul 2016-2020, mai mulţi primari din judeţ au avut parte de procese cu ANI, singurul demis fiind cel din Medieşu Aurit la vremea respectivă. O soartă similară are acum Sergiu Silaghi, fost primar al comunei Santău, după ce a contestat decizia ANI, hotărârea iniţială fiind validată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Joi, 17 august, prin ordinul emis de prefectul Radu Roca, Sergiu Silaghi a fost demis din funcţia de primar.

Aşa cum am mai scris, Sergiu Silaghi a deţinut pe vremea când era viceprimar al comunei, o perioadă şi calitatea de Persoană Fizică Autorizată – PFA, fapt ce i-ar fi adus acest verdict despre care vorbim.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins motivele de recurs formulate prin memoriul depus la data de 12 octombrie 2021, ca fiind tardiv formulate. Res-pinge recursul declarat de reclamantul Silaghi Sergiu împotriva sentinţei civile nr. 4039 din data de 10 octombrie 2018 pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă”

Se cuvine menţionat faptul că, potrivit documentelor, persoana evaluată – Sergiu Silaghi, nu a menționat în declarațiile de avere depuse în calitate de viceprimar în anii 2014, 2015 și 2016, calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul Silaghi Sergiu Persoană Fizică Autorizată (deținută începând din data de 02 februarie 2009), Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Carei în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea infracțiunii de fals în declarații, prevăzută de art. 326 din Codul Penal al României.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Avansări în grad de Ziua Naţională a României

Vineri, 29 noiembrie cu începere de la ora 14, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Satu Mare a fost aniversată Ziua Naţională a României.

În cadru festiv a fost intonat Imnul de Stat al României. Inspectorul şef al unităţii a prezentat mesajul transmis cu acest prilej de Inspectorul General al Jandarmeriei Române, general de brigadă Mircea Olaru, iar preotul unităţii a rostit o rugăciune de binecuvântare.