Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

UPDATE: Turul României a luat startul în premieră din Satu Mare! (GALERIE FOTO)

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

UPDATE: La ora 12:00, Turul României a luat startul în premieră din municipiul Satu Mare. Numărătoarea inversă a făcut-o primarul Gabor Kereskenyi, în limba engleză. Sute de sătmăreni i-au aşteptat pe ciclişti pe străzi, pe Podul Decebal şi nu numai. Pentru mulţi a fost o experienţă scurtă, dar inedită.

Galerie FOTO:

Turul României 2022 a debutat marţi la Satu Mare, la ora 17.00, cu un prolog de 2,1 km în mijlocul oraşului. 125 din ciclişti din 21 de echipe s-au aflat la startul probei de contratimp individual, sperând că finalul zilei îi va găsi în tricoul galben de lider Clasamentul General. Conform organizatorilor, Turul României a avut parte de cea mai călduroasă primire din istoria recentă a evenimentului.

La Satu Mare, evenimentele au început încă de luni, cu evenimentul Cursa Copiilor, la care s-a înregistrat o participare record de 230 de copii între 2 şi 14 ani. Acest lucru arată popularitatea de care se bucură bicicleta în rândul tinerilor şi face o promisiune pentru viitorul ciclismului românesc. Cursele de copii programate în următoarea săptămână la Bistriţa (în 7 septembrie de la ora 15.00), Târgu Mureş (în 8 septembrie, de la ora 14.00), Făgăraş (în 9 septembrie, de la ora 14.00) Cristian (în 10 septembrie, de la ora 12.00) şi Bucureşti (în 11 septembrie, de la ora 15.30) doboară record după record: în fiecare oraş sunt deja înscrişi peste 150 de copii, iar în Bucureşti numărul lor a trecut de 400.

Deşi a ajuns pentru prima dată la Satu Mare, Turul României s-a bucurat de o primire mai mult decât călduroasă: autorităţile şi-au suflecat mânecile şi au participat la tot ceea ce a însemnat implementarea proiectului în oraş; sătmărenii au fost înţelegători cu cicliştii care au ieşit la antrenament şi cu restricţiile de circulaţie impuse în centrul oraşului, iar suporterii ciclismului au venit în număr mare la festivitatea de prezentare a echipelor care a avut loc aseară. Au fost aplaudaţi la scenă deschisă cicliştii români prezenţi în competiţie: campionul naţional Emil Dima – de la echipa Giotti Victoria Savini Due, Daniel Crista – de la Echipa Naţională a României, Serghei Ţvetcov – Wild Life Generation, Eduard Grosu – de la Drone Hopper Androni Giocattoli, dar şi veterani internaţionali ai ciclismului precum australianul Adam Hansen (41 de ani), de la VSA KTM Graz, care a în cariera sa a participat la 29 de Mari Tururi şi la 13 Clasice, sau italianul Davide Rebellin (51 de ani), care are în palmares victorii în competiţii iconice precum Tirreno Adriatico, Paris Nisa sau Amstel Gold Race, obţinute în vremea când mulţi dintre actualii săi colegi de pluton nici nu erau născuţi.

Piaţa Libertăţii, care este epicentrul evenimentelor programate la Satu Mare, a găzduit ieri proba de contratimp individual. Traseul de 2,1 km i-a favoritzat în mod special pe cicliştii specializaţi în velodrom, unde probele sunt scurte şi intense.

Programul de miercuri, 7 septembrie:
• Închiderea circulaţiei pentru startul în Etapa 1, între orele 09.00 – 13.00, în Piaţa Libertăţii, între strada Al I Cuza şi strada 1 Decembrie 1918.

• Restricţionarea circulaţiei pentru plecarea caravanei cicliste, începând cu ora 12.00, până la trecerea ultimului sportiv, pe traseul: Piaţa Libertăţii – Strada 1 Decembrie 1918 – Bulevardul Lucaciu – Piaţa Romană – Pod Decebal – Bulevardul O Goga – Bulevardul L Blaga – strada Păuleşti – ieşire municipiul Satu Mare.

• Din Satu Mare se merge spre Bistriţa la Primărie pe traseul Hideaga – Mogoşeşti – Satulung – Arieşu de Pădure – Cătălina – Coaş – Ruşor – Târgu Lăpuş – Dămăcuşeni – Suciu de Jos – Agrieşel – Târlişua – Spermezeu – Căianu Mic – Uriu – Beclean – Blăjenii de Jos – Bistriţa.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Lasă un răspuns