Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Un angajator din Satu Mare care desfășoară activități cu zilieri a fost amendat cu 6000 de lei

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

În perioada 19 – 22 septembrie 2022, s-a desfăşurat Campania Naţională privind respectarea de către beneficiari a prevederilor Legii nr. 52/2011 privind exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Cu ocazia campaniei amintite, au fost verificaţi 22 de angajatori beneficiari de activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri, pe raza județului Satu Mare. În urma controalelor efectuate, inspectorii de muncă au dispus măsuri pentru înlăturarea neconformităţilor faţă de prevederile legale şi s-a aplicat o amendă în valoare de 6000 de lei, la un singur angajator.

Principalele obiective ale campaniei desfăşurate au fost: identificarea beneficiarilor care folosesc zilieri şi luarea măsurilor care se impun pentru nerespectarea de către aceştia a prevederilor Legii nr. 52/2011 privind exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional, creşterea gradului de conştientizare a beneficiarilor şi a zilierilor care desfăşoară activităţi cu caracter ocazional în domeniile stabilite de legiuitor, în ceea ce priveşte necesitatea aplicării şi respectării prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă, stipulate de Legea nr.52/2011, diminuarea consecinţelor sociale şi economice negative care derivă din nerespectarea de către beneficiarii din domeniile controlate, identificarea beneficiarilor care utilizează munca copiilor şi a tinerilor fără respectarea prevederilor Legii nr. 52/2011 şi determinarea beneficiarilor de a respecta obligaţia de a înfiinţa, completa registrul de evidenţă a zilierilor şi de a transmite un extras al acestuia la inspectoratul teritorial de muncă în raza căruia societatea îşi are sediul, în temeiul legal.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns