Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

DNA a făcut bilanţul condamnaţilor pe 2 luni

Acasa
Sigla Informatia Zilei
Acasa
Acasa
DNA a făcut bilanţul condamnaţilor pe 2 luni
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol
Procurorii anticoruptie au facut perchezitii in mai multe judete
Procurorii anticoruptie au facut perchezitii in mai multe judete

În lunile aprilie şi mai 2023, în dosarele de corupţie instrumentate de D.N.A. au fost condamnaţi 57 inculpaţi prin 39 hotărâri judecătoreşti definitive, pentru infracţiuni de luare şi dare de mită, trafic de influenţă, abuz în serviciu, fraudarea fondurilor europene etc.

Pedepsele dispuse de judecători faţă de cei 57 inculpaţi variază între 7 ani şi 4 luni închisoare şi un an cu amânarea aplicării pedepsei.

Printre cei condamnaţi definitiv se află: un ministru, un secretar de stat, un procuror, un notar public, un ofiţer de poliţie, trei primari de oraş, un director din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie, un director din cadrul Administraţiei Bazinale de Apă Mureş, un manager al unui spital din Bucureşti, şi alţi nouă funcţionari publici din cadrul mai multor instituţii publice.

Detalii se regăsesc pe pagina de Internet, la adresa www.pna.ro , secţiunea “Comunicate – hotărâri definitive de condamnare”.

Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunţarea deciziilor şi transmiterea acestor decizii de către instanţele de judecată, fără motivarea acestora, în format electronic, se înregistrează o anumită diferenţă de timp, D.N.A. a decis publicarea unor informări cu privire la soluţiile de condamnare definitive, la momentul pronunţării acestora, sub formă de comunicate de presă.

În acest fel, D.N.A. răspunde cerinţei de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupţie, inclusiv asupra finalităţii dosarelor trimise spre judecare.

Sursă: DNA

Ciornă automată

2 comentarii

  1. DNA, cu structurile din teritoriu, nu reuşeşte să descopere toate infracţiunile, aşa reuşeşte DGASPC din SM, să fenteze, cu locaţiile ce le administrează, înlocuieşte anual fără licitaţii, acoperişuri, garduri, parchet, sobe de gătit, renovări, eliberează certificate de handicap contra cost, cei fără bani lunar 4-500 mor în Judeţul nostru, infractori dispun de tehnici greu de restructurat, dna, de ani de zile încearcă , până în prezent fără succes, doamne ajută

  2. D. N. A. speranţa naţiuni Române, sunteţi minunaţi, curajoşi şi buni profesionişti, de necrezut, cine sunt infractori României ? de la ministru până la manager. Satu Mare, departe de capitală , infractori nu-s deranjaţi de DNA, DGASPC, cu un buget anual de 98.000.000. lei şi cu un personal de 900 angajaţi printre care sunt înfiltrate două grupuri de infractori, primul cu investiţii, al doilea cu afaceri cu certificate de handicap, aceste grupuri de infractori să funcţioneze, este necesar să fie sprijinite de instituţiile judeţului, sau făcut multe denunţuri şi sesizări, nimeni nu îndrăzneşte restructurarea lor, solicit intervenţia DNA

Lasă un răspuns