Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

STIL DE VIAȚĂ

Excesul de sare dăunează sănătății

Renunță la mezeluri, produse de patiserie, telemea veche, brânză sărată, snacks-urile diverse care înglobează cantități uriașe de sare.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Aceasta poate duce la retenția de apă în corp și de aici până la picioare umflate și butucănoase, celulita și piele ternă nu este decât un pas!

Și ca să nu te gândești din start că este imposibil să gătești fără sare, marii bucătari recomandă câteva trucuri utile pentru a da gust mâncării, chiar în lipsa celui mai popular ingredient, atât de blamată sare.

Un prim sfat ar fi să marinezi cărnurile cu mai puțină sare, dar cu multe condimente, ceapă, usturoi, oțet sau suc de fructe citrice, înainte de a le prepara. Apoi să asociezi diversele tipuri de carne cu fructe, pentru a le scoate gustul în evidență. Gătitul la abur sau în folie poate, de asemenea, să potențeze gustul alimentelor, chiar fără a pune sare în mâncare. Apoi, nu uita de sosuri și dressinguri. Cele din comerț au de asemenea, mulți aditivi, monoglutamat de sodiu și sare. Îți poți prepara un mixt preferat din ingredientele cumpărate separat, adăugând puțin suc de citrice (lămâie, lime sau portocală), iaurt, muștar, plante aromatice proaspete. Vor face diferența în farfurie. De asemenea, poți miza și pe crustele crocante și aromate de semințe de dovleac, floarea-soarelui, fistic, nuci, etc.

Pentru cei care au afecțiuni cardiace și suferă de hipertensiune, precum și pentru cei cu afecțiuni renale, renunțarea la gestul de a adăuga sare de bucătărie (NaCl sau clorură de sodiu) în mâncare este vital. În plus, există opțiuni mai sănătoase, precum “sarea medicinală” sau “sarea fără sodiu”, mai exact, formule pe baza de clorură de potasiu, cu un gust asemănător sării obișnuite, care conțin acest mineral, potasiu (K), extrem de util pentru buna funcționare a inimii și a sistemului circulator.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns