Image 1
Image 2

Pr. Lucian Cociorva, instalat ca protopop greco-catolic de Carei

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Cociorva-protopop greco Carei

Duminică, 15 ianuarie, în Biserica Sfântul Apostol Andrei din Carei, a avut loc instalarea noului părinte protopop de Carei, în persoana preacucernicului Părinte Lucian Constantin Cociorva, prin decretul nr. 18/10.01.2023. În acelaşi timp, Pr. Lucian a fost numit şi ca Administrator parohial al Parohiei Sfântul Apostol Andrei, prin decretul nr. 17/10.01.2023.

Potrivit site-ului buletindecarei.ro, slujba de instalare a fost celebrată de părintele vicar judecătoresc Vasile Răzvan Iacob, trimis al Preasfinţitului Virgil Bercea – episcop greco-catolic de Oradea, alături de nou-numitul pr. Lucian Cociorva, de pr. Zorel Zima – protopop de Beiuş, de pr. Florin Madăras – paroh de Lucăceni şi de ipodiaconul Deak Istvan.

Pr. Lucian Constantin Cociorva s-a născut la data de 12 iunie 1981 în Tăşnad, a absolvit clasele primare în oraşul Carei, după care a urmat cursurile Liceului Teologic (actualul Liceu Iuliu Maniu) din Oradea. În  anul 2004 a absolvit cursurile Facultăţii de Teologie Greco-Catolică din cadrul  Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj Napoca – Departamentul Oradea, fiind licenţiat în Teologie Dogmatică în anul 2004, iar mai apoi absolvind masteratul tot în Teologie dogmatică, în anul 2009.

A fost hirotonit preot la data de 2 decembrie 2007, în Catedrala Sfântul Nicolae din Oradea, prin punerea mâinilor Preasfinţitului Episcop Virgil Bercea. În anul 2007 a fost numit administrator parohial în Parohia Urziceni Pădure din Protopopiatul Carei, iar în anul 2009 a fost numit administrator parohial în Parohia Ghenci, Protopopiatul Carei, unde în cei 13 ani de păstorire, alături de comunitatea activă a acestei parohii, a reuşit multiple realizări atât spirituale cât şi materiale concretizate prin renovarea totală a bisericii, renovarea casei parohiale, construirea unei capele mortuare, precum şi redobândirea tuturor bunurilor parohiei.

Informaţia Zilei îi urează mult succes în noua funcţie!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns