Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Întrevederea premierului Nicolae Ciucă cu ministrul Agriculturii din Iordania, Khaled Hneifat

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Miercuri, prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu  ministrul Agriculturii din Iordania, Khaled Hneifat. La discuţii au participat şi ministrul Agriculturii, Petre Daea, alături de ambasadorul Regatului Haşemit al Iordaniei la Bucureşti, E.S. Sufyan Qudah.

Premierul României a expus capacitatea ţării noastre de a produce atât cereale, cât şi animale pentru exportul în Iordania, contribuind, astfel, la consolidarea securităţii alimentare a regiunii Orientului Mijlociu.

Potrivit unui comunicat de presă al guvernului, cu această ocazie a fost evidenţiat rolul activ jucat de România în contextul efectelor generate de agresiunea militară rusă din Ucraina, pentru facilitarea exportului de cereale în statele care depind de producţia ucraineană.

”Totodată, ministrul iordanian al Agriculturii a mulţumit pentru sprijinul acordat de România şi a dat asigurări privind livrarea de îngrăşăminte şi către ţara noastră.

Ambele părţi au subliniat importanţa iniţiativei României de a înfiinţa un centru de desfacere cu rol de hub pentru produsele româneşti în  portul Aqaba.” se arată în comunicat.

În cadrul dialogului, au fost analizate consecinţele războiului de agresiune al Rusiei în Ucraina şi situaţia procesului de pace în Orientul Mijlociu. Premierul României a salutat poziţia consecventă a Iordaniei în cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru condamnarea încălcărilor Cartei ONU şi ale principiilor fondatoare ale relaţiilor dintre state. De asemenea, prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a salutat rolul deosebit de important al Iordaniei, în calitate de custode al Locurilor Sfinte din Ierusalim şi contributor la procesul de pace din Orientul Mijlociu, alături de Egipt.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns