Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Ucraina şi preţul grâului: Încetarea acordului la Marea Neagră de către Rusia a crescut preţul grâului cu 30%. SUA intervine

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Acordul privind cerealele din Marea Neagră a fost suspendat la finalul zilei de 17 iulie. În timp ce s-a plâns că restricţiile privind transportul şi asigurările i-au împiedicat exporturile agricole, Rusia a livrat cantităţi record de grâu de anul trecut. Care este opinia deprtamentului pentru agricultură al SUA?

Aflaţi mai multe

Potrivit Departamentului pentru Agricultură al SUA, transporturile de grâu ruseşti au atins maxime istorice în urma unei recolte mari, exportul s-a cifrat la 45,5 milioane de tone în anul comercial 2022-2023, cu un alt record de 47,5 mil. tone aşteptat în sezonul 2023-2024.

Suspendarea marchează încheierea unui acord pe care ONU şi Turcia l-au intermediat vara trecută pentru a permite alimentelor să părăsească regiunea Mării Negre.

De asemenea, decizia Rusiei a făcut ca preţurile grâului să crească cu aproximativ 3% la tranzacţionarea din Chicago, la 6,81 dolari pe bushel.

Analiştii se aşteaptă la o creştere temporară a preţurilor la produsele alimentare la nivel mondial, deoarece Rusia şi Brazilia au crescut exporturile de grâu şi porumb. 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns