Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

DONARE DE SÂNGE: Sâmbătă lucrătoare la Centrul de Transfuzie Sanguină

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Centrul de Transfuzie Sanguină Satu Mare continuă campaniile mobile pentru donarea de sânge cu o nouă acţiune ce va avea loc joi, 14 septembrie 2023 în localitatea Negreşti Oaş, în incinta Spitalului Orăşenesc.

Acţiunea de donare de sânge va avea loc între orele 8-11. Centrul de Transfuzie Sanguină Satu Mare lansează un apel la donare şi pentru locuitorii din zonele învecinate. Tot în această săptămână, respectiv sâmbătă, 16 septembrie, CTS Satu Mare va fi deschis persoanelor care doresc să doneze sânge în intervalul de timp menţionat.

Ce trebuie să ştiţi despre donare

1. Vârsta cuprinsă între 18-65 de ani. Sunt menţiuni speciale pentru cei care donează pentru prima dată la peste 50 de ani.

2. Greutatea corporală minimă de 50 de kg.

3. Tensiunea arterială – peste 100/60 mmHg.

4. Puls regulat de 50-100/minut.

5. Temperatura mai mică de 37,5 grade Celsius.

6. Hemoglobina peste 12,5g% la femei şi peste 13,5g% la bărbaţi.

7. Nu aţi consumat alcool sau masă bogată în grăsimi cu 72 de ore înainte de a dona.

8. Nu aţi avut în ultimul timp intervenţii chirurgicale sau pierderi de sânge.

9. Nu aţi avut alte boli precum hepatită, tbc, sifilis, malarie, epilepsie, ulcer, diabet zaharat, boli de piele, boli de inimă sau

nu aveţi alte afecţiuni acute care să necesite tratament cu antibiotice.

10. Nu sunteţi gravide, lehuze (nu puteţi dona sânge timp de 18 luni după naştere) sau nu sunteţi în perioada menstruală.

11. Intervalul de timp între 2 donări succesive este de 8 săptămâni pentru donatorii de sânge, cu acceptare a maxim 5 donări pe an la bărbaţi şi 4 la femei.

12. Pe lângă beneficiile pentru sănătate cei ce donează sânge beneficiază de un set de analize gratuite şi primesc şapte tichete de masă, fiecare în valoare de 9,57 lei, la care se adaugă o zi liberă de la serviciu, decontarea transportului şi un abonament pe transportul în comun la jumătate de preţ.

În judeţul Satu Mare donarea de sânge se face la Centrul de Transfuzie Sanguină situat pe Drumul Careiului nr.26, municipiul Satu Mare, tel – 0361 881 202.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

443 de persoane au ajuns în week-end la Urgenţa Spitalului Judeţean

Şi la acest sfârşit de săptămână personalul medical de la Ambulanţă, SMURD şi Unitatea de Primire Urgenţă a Spitalului judeţean de Urgenţă Satu Mare a fost pe baricade. În acest week-end, medicii şi asistentele au fost nevoiţi să facă faţă unui număr mare de solicitări.