Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

EVENIMENT

Zi memorabilă pentru seniorii parohiei Sf. Ap. Petru şi Pavel

Biserica Ortodoxă Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel din municipiul Satu Mare a început noul An Bisericesc cu două activităţi dedicate credincioşilor parohiei.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Prima dintre ele a avut loc la data de 5 septembrie 2023, cu ”Ziua Familiei parohiale, respectiv credincioşi de toate vârstele care au petrecut câteva ore de maximă destindere în natură, cu momente de socializare menite să contribuie la o mai bună cunoaştere şi comuniune. Pentru început, pr.dr. Ovidiu Fărcaş a prezentat o cateheză după care s-a dat startul multiplelor activităţi specifice de socializare: sport, activităţi ludice, activităţi de incluziune socială, activităţi gospodăreşti.

Cel de-a doilea eveniment a avut loc duminică, 1 octombrie 2023, de Ziua Internaţională a Vârstnicilor – ”Vârstnicii – Conştiinţa viitorului nostru”.

Seniorii parohiei au avut bucuria de a petrece o zi de neuitat pe meleagurile Maramureşului voievodal, descoperind frumuseţea bisericilor, adevărate comori ale identităţii poporului român, oameni şi locuri încărcate de istorie şi spiritualitate. Itinerarul pelerinajului a cuprins câteva obiective principale şi anume : Mănăstirea Săpânţa Peri, Cimitirul vesel din Săpânţa, Muzeul satului maramureşean şi Muzeul Memorial din Sighet.

” Reverenţă vârstnicilor parohiei noastre, prin închinarea, în rugăciune, la Sfintele Altare ale Maramureşului ortodox. Ziua internatională a persoanelor varstnice ne-a aşezat, împreună, în binecuvântarea lui Dumnezeu şi în poveştile cucernice de viaţă ale dragilor noştri părinţi şi bunici. Am scris o nouă pagină în povestea memoriei colective a parohiei noastre. La mulţi ani, tuturor!” a fost mesajul preotului dr. Ovidiu Fărcaş, prin grija căruia au fost realizate cu succes cele două activităţi.

Reamintim că activitatea de la 1 octombrie se înscrie în programul dedicat Anului omagial al pastoraţiei persoanelor vârstnice, cu binecuvântarea Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns