Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Familia Ridzi a pus de o afacere de 85 milioane euro

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

[slideshow id=106]O comisie de anchetă va verifica modul în care ministrul Tineretului, Monica Iacob Ridzi, a cheltuit cei peste 600.000 de euro pentru Ziua Tineretului. Pe zi ce trece însă apar tot mai multe informații care o incriminează pe Ridzi. Senatorul PSD de Hunedoara Cosmin Nicula o acuză pe Monica Iacob-Ridzi că a folosit 500.000 de euro din suma cheltuită din bugetul instituției ca garanție la o licitație pentru o investiție din Petroșani, unde primar este soțul său, Tiberiu.
“Acum sunt în măsură să o ajut pe d-na ministru Ridzi să își amintească unde au ajuns 500.000 euro din cei 628.000 euro pe care i-a scos din bugetul statului prin conducta numită Ministerul Tineretului și Sportului. Cei 500.000 de euro sunt puși garanție de participare la o licitație în Petroșani la domnul primar Tiberiu Ridzi pentru montarea unei telegondole în masivul Parâng”, susține Cosmin Nicula.
“Familia Ridzi formată din ministrul MTS Monica Maria și primarul municipiului Petroșani Tiberiu Florin, în colaborare cu omul de afaceri Adrian Violin Gărdean, vor să încaseze de la statul român prin fraudă mai mult de 86 milioane de euro pentru o telegondolă inutilă care costă, cu toate acareturile din jurul ei, maxim 20 milioane de euro. Începutul jafului l-a constituit efectuarea unui studiu de fezabilitate acordat de către familia Ridzi printr-o altă licitație măsluită clanului Gărdean, mai exact unei firme a acestuia. Gărdean a încasat fabuloasa sumă de 53 miliarde lei”, afirmă Nicula.
Nicula mai susține că “firma DOPPELMAYR, care va fi folosită, se pare, în această inginerie financiară, a montat o telegondolă de dimensiuni și mai mari inclusiv la Lake Tahoe, Nevada – SUA, pe care a reușit însă să încaseze doar o sumă aproape de 35 de milioane de dolari, echivalentul a aproximativ 20 de milioane de euro. Tragem concluzia că DOPPELMAYR va încasa din această afacere maximum 20 de milioane de euro, restul banilor fiind drenați către buzunarele încăpătoare ale clanurilor Ridzi și Gărdean”, susține Nicula.
Documentul include “o prevedere cel puțin ciudată”, potrivit căreia “autoritatea contractantă își rezervă dreptul de a suplimenta cantitatea de lucrări din categoria celor solicitate prin caietul de sarcini”.
“Acest paragraf deschide ușa unei alte hoții: Autoritatea contractantă, a se citi Primăria municipiului Petroșani, își rezervă dreptul să crească suma cu încă 43.127.980 de euro (…). Trebuie menționat că, așa cum stă scris și în documentația de atribuire a licitației la punctul III.1.2, «sursa de finanțare este bugetul de stat», mai exact bugetul Ministerului Turismului, condus temporar de d-na Elena Udrea, care întâmplător aterizează tot mai des în ultima vreme în Masivul Parâng cu elicopterul personal al d-lui Adișor Violin Gărdean însoțită de acesta și familia Ridzi”, susține senatorul PSD. El mai susține că Gărdean este “sponsorul principal al familiei Ridzi de câțiva ani încoace”, exemplificând prin aducerea unei epave de avion, în 2007, de la o firmă a lui Gărdean, Aviația Utilitară București, pe care primarul a montat-o într-un sens giratoriu “pe post de monument”.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns