Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Coruptie la Serviciul Politiei Rutiere Constanta

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

22 de ageni de la Serviciul Poliiei Rutiere Constana au fost du;i, joi, până la ora 12.30, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constana, pentru audieri.

Dintre polii;tii du;i până la Parchet, doar trei au dat scurte declaraii presei, spunând că polii;tii “se in de glume” ;i că nu ;tiu de ce au fost adu;i la Parchet.


La Parchetul de pe lângă Tribunalul Constana au mers, joi dimineaă, ;i mai muli lucărtori ai DGA, care au dus probe obinute în urma percheziiilor domiciliare începute astăzii, la ora 6.00. Printre obiectele ridicate se numără o unitate centrală de calculator sigilată, un laptop, precum ;i mai multe dosare cu acte.
Ancheta Direciei Generale Anticorupie la Serviciul de Poliie Rutieră (SPR) Constana vizează aproape o treime din agenii serviciului. Potrivit ;efului SPR Constana, Constantin Dancu, serviciul dispune de 120 de ageni. Acesta a precizat că măsura percheziiilor ;i eventuala cercetare a celor 39 de ageni nu va afecta buna activitate a instituiei.
Conform unor surse, există probe care atestă că polii;tii vizai pot fi acuzai de luare de mită ;i abuz în serviciu.
Pe lângă locuinele agenilor, a fost percheziionat ;i sediul Serviciului de Poliie Rutieră Constana. La percheziii au participat 100 de jandarmi, iar monitorizarea celor 39 de ageni a fost făcută de ofierii Direciei Generale de Informaii ;i Protecie Internă a Ministerului Administraiei ;i Internelor.

Pe lângă cei 39 de ageni vizai de ancheta DGA ;i a Parchetului local, sunt vizai ;i patru civili, care se pare că intermediau favorizarea unor contravenieni de către polii;ti.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns