Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Bursele din SUA au închis în urcare, susţinute de datele privind economia SUA

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Bursele americane au închis şedinţa de joi pe verde, susţinute de datele care au arătat că economia americană a scăzut în primul trimestru mai puţin decât se estimase şi în ciuda creşterii numărului de şomeri, scrie AFP.
Datele de la închidere au arătat că indicele Dow Jones Industrial Average (DJIA) a urcat cu 2,08%, la 8.472,40, în timp ce indicele Nasdaq a avut un avans identic, la 1.829,54 puncte. De asemenea, indicele Standard & Poor’s 500 a urcat cu 2,14%, la 920,26 puncte. Produsul intern brut al Statelor Unite a scăzut în primul trimestru cu 5,5%, în termeni anuali, conform cifrelor oficiale definitive publicate luni de oficialii de la Washington.
Economia americană a scăzut cu 6,3% în al patrulea trimestru din 2008 şi cu 0,5% în al treilea. Anterior, oficialii anunţaseră că produsul intern brut al Statelor Unite a scăzut cu 5,7% în primul trimestru, în termeni anuali.
De asemenea, datele publicate în 29 aprilie arătaseră că produsul intern brut, ce evaluează totalitatea bunurilor şi serviciilor din Statele Unite, a scăzut cu o rată anuală de 6,1%, după o scădere cu 6,3% în trimestrul al patrulea. Cererile iniţiale pentru ajutor de şomaj au urcat cu 15.000, la un nivel ajustat sezonier de 627.000, peste aşteptări, peste nivelul de 612.000 înregistrat în cursul săptămânii trecute, a anunţat departamentul american al muncii.
Numărul de disponibilizări din Statele Unite a fost în luna mai sub estimări, chiar dacă rata şomajului a crescut la 9,4%, în contextul în care mai multe persoane s-au alăturat forţei de muncă, fapt ce oferă semnale că recesiunea începe să se atenueze.
În luna mai, în Statele Unite s-au pierdut 345.000 locuri de muncă, cel mai mic declin din ultimele opt luni, după un număr de 504.000 disponibilizări în aprilie, a anunţat vineri Ministerul Muncii. Rata şomajului a avansat la 9,4%, cel mai înalt nivel din 1983.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns