Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Declaratiile lui Voronin pun la îndoială nivelul său de cultură

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Afirmaiile făcute de pre;edintele în exerciiu al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, la adresa adversarilor săi politici pun la îndoială nu doar nivelul său de cultură, ci ;i starea sa psihică, scrie, vineri, publicaia electronică rusă Lenta.ru, citată de Interlic, în pagina online.

Publicaia comentează că, de;i comuni;tii au la dispoziie resursa administrativă, o ma;inărie puternică de propagandă ;i chiar susinerea Rusiei , toate aceste lucruri ar putea fi insuficiente.

 

“Pre;edintele R.Moldova dă semne clare de nervozitate. După ce victoria comuni;tilor în alegeri s-a transformat în înfrângere – opoziia a obinut dizolvarea Parlamentului – liderul acestora se pare că nu mai este atât de încrezător în succes”.

De asemenea, neîncrederea lui Vladimir Voronin s-ar datora inclusiv temerii că Rusia va miza pe un concurent mai moderat sau va organiza un scenariu de tipul “revoluiei portocalii”, consideră Lenta.ru., pentru care nesigurana lui Voronin este arătată ;i de numirea lui Iurie Ro;ca în funcia de vicepremier, responsabil de coordonarea activităii structurilor de foră, dar ;i de ultimele declaraii ale pre;edintelui în exerciiu, făcute la conferina de presă intitulată “Alegerile anticipate ;i statalitatea moldovenească”.

“Faptul că Voronin se simte nesigur se poate vedea din discursul său< pre;edintele Moldovei î;i permitea ;i înainte să-;i numească adversarii «debili» ;i «oligofreni», dar acum a trecut la înjurături brutale. Vorbind despre negocierile purtate cu opoziia la mijlocul lunii iunie, el a declarat că îi displăcea să discute ;i să privească la mutra lui (Serafim) Urechean”, menionează publicaia, adăugând că aceste declaraii “pun la îndoială nu numai nivelul de cultură al oratorului, dar ;i starea lui psihică”.

Lenta.ru sugerează că Rusia a acceptat să susina ;i politic ;i financiar un astfel de lider al Republicii Moldova, pentru că acesta i-ar fi promis cedări serioase în problema transnistreană.

“Până acum, Rusia a acceptat un asemenea politician în fruntea Moldovei. Moscova chiar este dispusă să nu observe prezena lui Ro;ca în Guvern (Rusia a anunat că va acorda Chi;inăului un credit de 500 de milioane de dolari după ce Voronin l-a numit vicepremier pe “luptătorul cu pericolul rusesc”). O asemenea atitudine binevoitoare s-ar putea explica prin faptul că, în schimbul ajutorului financiar, Chi;inăul a promis Rusiei ceva foarte atrăgător. Nu este exclus ca autorităile moldovene să fi fost de acord să cedeze în relaiile cu Transnistria”, scrie publicaia.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns