Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Recompensă de 615.000 de dolari pentru prinderea unui lider taliban

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Autorităile pakistaneze au anunat duminică o recompensă de 615.000 de dolari pentru informaii care să permită capturarea comandantului taliban Baitullah Mehsud, împotriva căruia armata pakistaneză pregăte;te o ofensivă de proporii în nord-vestul ării, relatează AFP.

Două ziare naionale ;i mai multe cotidiene locale din Peshawar au publicat duminică anunul guvernului, care promite 50 de milioane de rupii pentru capturarea, viu sau mort, a lui Mehsud, dar ;i recompense pentru arestarea a zece dintre adjuncii săi.

“Guvernul a anunat o recompensă în bani pentru oricine furnizează informaii autentice care vor duce la capturarea lor, în viaă sau mori”, precizează mesajul publicat de presa pakistaneză.

Principal lider al talibanilor din Pakistan, acuzat pentru comiterea a numeroase atentate sângeroase, Baitullah Mehsud rămâne în libertate, de;i Statele Unite au anunat deja o recompensă de cinci milioane de dolari pentru prinderea sa.

Armata pakistaneză anună de două săptămâni că este pe punctul de a declan;a o operaiune împotriva lui Mehsud, care a jurat credină reelei al-Qaida ;i acionează într-unul dintre cele ;apte districte tribale de la grania cu Afganistanul.


Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns