Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

India scoate homosexualitatea din Codul Penal

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Guvernul indian ia în considerare o posibilă dezincriminare a homosexualităii prin aducerea unui amendament la Codul Penal, potrivit ministrului Veerappa Moily, care se ocupă de reforma legislativă a ării, informează AFP.

Potrivit articolului 377 din Codul penal, care datează din era colonială britanică, relaiile între persoanele adulte de acela;i sex sunt pasibile de o pedeapsă de zece ani de închisoare ;i amendă.

Potrivit ministrului Veerappa Moily, această lege s-ar putea schimba. “Mă voi întâlni curând cu ministrul de Interne ;i cu cel al Sănătăii pentru a studia un posibil amendament, la cererea guvernului”, a declarat ministrul Reformei Legislative.

Anunul ministrului a venit după ce, în weekend, numero;i homosexuali, lesbiene ;i transsexuali au participat la mar;uri ale diversităii în New Delhi, Bangalore ;i Chennai, pentru al doilea an consecutiv.

Militanii pentru drepturile homosexualilor au declarat în numeroase rânduri că doresc un amendament actualizat la articolul 377 din Codul Penal. Potrivit militanilor legea actuală a constituit un obstacol în lupta împotriva propagării virusului SIDA, care afectează aproximativ 2,5 milioane de persoane din India.

Fostul ministru al Sănătăii a declarat că ar fi de acord cu depenalizarea homosexualităii care ar permite, potrivit lui, sensibilizarea comunităii gay asupra riscurilor SIDA, însă s-a lovit de opoziia grupurilor religioase ;i a altor mini;tri.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns