Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Drumul Dej – Baia Mare – Halmeu, locul trei in topul celor mai periculoase sosele din Romania

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 Conform unui studiu, pe acest tronson numarul persoanelor decedate a crescut cu 34%

 

 

Analiza de risc rutier facuta pe principalele drumuri nationale din Romania a relevat faptul ca drumurile cu cel mai ridicat risc de producere a accidentelor rutiere sunt DN 2 Bucuresti – Urziceni – Buzau – Ramnicu Sarat – Focsani – Roman – Suceava, apoi DN 6 – Bucuresti – Alexandri – Rosiori de Vede – Craiova – Caransebes – Lugoj – Cenad, urmat de DN 1C Cluj – Dej – Baia Mare – Halmeu – Frontiera cu Ucraina. Comparativ cu primele cinci luni ale anului 2008, pe DN 6 numarul accidentelor rutiere grave a crescut cu 16%, iar a persoanelor decedate cu 6%. Pe DN 1 C (drum ce tranziteaza Maramuresul), numarul accidentelor grave a crescut cu 8%, iar numarul persoanelor decedate a crescut cu 43%. Din acest motiv, conducerea Politiei Romane a luat decizia ca, in perioada 15 iulie-31 august, Politia Rutiera sa actioneze in cadrul Programului de reducere a accidentelor rutiere pe DN 2, DN 6 si DN 1C. Marea majoritate a politistilor rutieri isi vor concentra eforturile pe segmentele de drum amintite pentru a reduce numarul de accidente rutiere si victime. Oamenii legii vor actiona inclusiv pe tronsoane orare bine stabilite care reies din raport, mai ales ca exista intervale orare si zile cu un grad ridicat de producere de accidente.

“La actiuni vor lua parte, pe langa politistii rutieri si politisti de la formatiunile de ordine publica, iar dimensionarea fortelor angrenate va tine cont de intensitatea traficului rutier”, se precizeaza intr-o informare a IGPR.

 Zilele fatidice – marti si sambata

Conform raportului IGPR, in primele sase luni ale anului, pe DN 1C Cluj – Dej – Baia Mare – Halmeu au fost inregistrate 36 de accidente rutiere grave (+24 fata de aceeasi perioada a anului 2008), 10 morti (+43) si 36 raniti grav (+13). Cauzele acestor evenimente au fost: viteza neadaptata la conditiile de drum (10 accidente soldate cu 4 morti si 10 raniti grav), neacordare prioritate vehicule (5 soldate cu 3 morti si 4 raniti grav), traversarea neregulamentara pietoni (5 evenimente soldate cu 5 persoane ranite grav), nerespectarea distantei dintre vehicule (3 accidente soldate cu un mort si patru raniti grav) etc. Pe DN 1 C cele mai multe accidente s-au produs in zilele de marti si sambata (cate 8 accidente), urmata de vineri (7 accidente) si miercuri (6 evenimente). In zilele de joi si duminica s-au inregistrat cate trei evenimente, iar in cea de luni un singur eveniment.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns