Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Probleme cu terenul in privinta meciurilor de rugby pe stadionul „Dealul Florilor”

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 Dupa cum v-am informat, datorita conditiilor meteorologice, lucrarile de la arena de rugby “Lascar Ghinet” au fost intarziate si, ca atare, conducerea gruparii baimarene Stiinta CSM a solicitat Primariei Baia Mare ca meciurile din play-off sa se dispute pe stadionul municipal “Dealul Florilor”. Biroul Federal al Federatiei Romane de Rugby a stabilit in sedinta de saptamana trecuta ca toate meciurile din ultimele sase etape se vor disputa in aceeasi zi, avand aceeasi ora de incepere. Aceasta hotarare complica lucrurile intr-o oarecare masura, deoarece in aceeasi perioada, sambata, se vor disputa primele etape din turul Ligii a II-a, seria a II-a. Cu toate ca programul ligii secunde nu a fost stabilit, sunt sanse foarte mari ca zilele si orele de disputare ale meciurilor de fotbal sa se suprapuna cu cele de rugby. Conducerile celor doua grupari au luat legatura si se pare ca FC Baia Mare a inteles situatia, urmand a se face diligente pentru modificarea zilelor si orelor de disputare a meciurilor echipei de fotbal. Nu stim daca s-ar putea programa cuplaje, dar ar fi o situatie inedita si o popularizare a jocului “vagabonzilor” practicat de gentlemeni (rugby) cu ajutorul jocului gentlemenilor practicat de “vagabonzi” (fotbal). Totusi, cei care mediatizeaza sa nu uite ca rugby-ul nu are ce cauta pe stadionul “Dealul Florilor”, ca aceasta baza sportiva este a municipiului Baia Mare, domeniu public si, ca atare, este al tuturor contribuabililor din oras.

 

Avem iarba americana

 

Cu toate ca termenele de dare in functiune a arenei “Lascar Ghinet” au fost decalate din cauza intemperiilor, acestea continua. Saptamana trecuta s-a semanat iarba, dupa o metoda americana. Un utilaj special pompeaza un  amestec de seminte, celuloza, ingrasamant si colorant, printr-un furtun pe intreaga suprafata a terenului. Colorantul marcheaza zona deja semanata, iar semintele de iarba sunt de doua feluri: iarba rapida (care creste foarte repede) si iarba de iarna (care rezista la frig).

Mai bine am aduce iarba australiana, ca jucatorii baimareni sa evolueze precum cei de la antipozi, ca atunci sigur vom avea la sfarsitul campionatului o medalie dintre cele mai stralucitoare.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Apa la moara

Asculta acest articol Dezbaterile intense pe marginea declaratiilor de miercuri ale presedintelui vor continua multa vreme dintr-un motiv simplu: e