Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Geoană și-a aniversat ziua de naștere cu o masă mai sărăcuță decât anul trecut

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Președintele PSD, Mircea Geoană, a sărbătorit marți, la sediul PSD, împlinirea a 51 de ani, în prezența colegilor de partid, care i-au urat toți să câștige Președinția României și i-au adus cadouri adecvate urării: stilouri pentru semnat decrete sau șampanie pentru a sărbători victoria.
În foișorul din curtea sediului PSD au fost amenajate mese pe care se afla o tratație modestă: saleuri, prăjituri și pahare cu șampanie. Tot aici au fost expuse și cadourile culinare ale sărbătoritului, un cozonac mare, rotund, ornat cu trandafiri, și un tort de marțipan, cu glazură roșie. Liderul PSD nu a gustat din el, îndemnându-i însă pe chelneri să-l împartă la presă, “poate se mai îndulcește”. Anul trecut, când a împlinit 50 de ani, Geoană a organizat o petrecere fastuoasă, care ar fi costat, după calculele presei, câteva zeci de mii de euro.
Geoană a ales să-și primească invitații în grădina din sediul PSD, pajistea și foișorul fiind asaltate pentru câteva ore de miniștrii și secretarii de stat, vicepreședinții partidului, parlamentari, șefi de consilii județene și primari. Toți pesediștii s-au îngrămădit să îi ureze lui Geoană ceea ce și el a mărturisit, în fața camerelor de filmat, că-și dorește: să-l învingă pe Traian Băsescu.
“Anul acesta e un an încărcat de o miză politică foarte importantă, dar, în echipă și cu talentul și energia pe care le simt azi, sunt absolut convins că la anul vom avea ocazia de a avea o sărbătoare cu prietenii și familia mai extinsă, la Cotroceni.  Dumnezeu să vă dea sănătate, să fim cu toții puternici, la mulți ani tuturor, și la anul la Cotroceni!”, a declarat Geoană într-un scurt discurs prin care le-a mulțumit celor prezenți de urări.
Geoană le-a explicat apoi jurnaliștilor că își dorește ceva mai discret pentru această aniversare, el fiind încă în doliu după moartea tatălui său, pe care și l-ar fi dorit alături în acest moment. Geoană a spus că a fost sunat și felicitat de premierul Emil Boc, nu însă și de președintele Traian Băsescu. Geoană a declarat apoi, la un post de televiziune, că a primit un buchet de flori de la șeful statului.
Deși a dat directivă să nu i se aducă daruri, președintele Senatului a primit anul acesta de la colegii săi câteva cărți, sticle de băuturi fine și imense buchete de trandafiri. Ion Iliescu, marele absent, i-a trimis un album despre Gaudi, iar de la Adrian Năstase a primit o carte de tinerețe a lui Emil Cioran, în franceză, “La transfiguration de la Roumanie”. Întrebat ce i-a urat lui Geoană, Năstase a răspuns: “Să câștige alegerile prezidențiale!”.
Vicepreședintele PSD Liviu Dragnea i-a adus în dar o trusă pentru viitorul birou de la Cotroceni, un stilou cu care să semneze decretele prezidențiale, și i-a urat “un mandat la Cotroceni plin de succese, nu de succesuri”. Deputatul Victor Surdu i-a adus o sticlă de șampanie Panciu de șase litri pentru a sărbători victoria din toamnă.  De la Marian Vanghelie, președintele PSD București, a primit cartea lui Sun Tzu, “Arta Războiului”. “E cea mai veche carte din lume, are 2.500 de ani. Spune că trebuie să-l batem pe om, știm noi care, înainte să ne apucăm, așa spun ăștia aice”, și-a lăudat Vanghelie darul. Șeful PSD le-a mai pregătit colegilor săi o surpriză: i-a invitat seara la o piesă de teatru, “Toți cinci”, la Bulandra.  El a spus că a ales o piesă de teatru cu Dan Puric și trupa sa pentru că nu era în dispoziție să meargă la restaurant.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns