Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Angajatii Serviciului de Protectie si Paza picheteaza din nou Prefectura

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Conturile institutiei sunt si acum blocate, iar angajatii nu-si pot lua salariile

[slideshow id=300]

Pentru ca risca sa ramana fara salarii, angajatii Serviciului de Protectie si Paza Maramures vor picheta Prefectura. Presedintele Cartel Alfa Maramures, Florin Hossu a depus ieri, la Primaria Baia Mare, documentele in vederea aprobarii unei actiuni de pichetare. “Aceasta institutie este in imposibilitatea platii salariilor, deoarece toate sumele intrate in conturile ei sunt luate de Finante. Se fac popriri pe conturi pentru datoriile pe care Finantele spun ca trebuie sa le platim dar care nu au s-au acumulat din vina societatii in cauza. In plus, legea spune ca nu se pot face popriri pe conturi decat dupa plata drepturilor salariale ale angajatilor. Insa domnul Luputi, directorul Directiei Generale a Finantelor Publice Maramures, ignora acest lucru”, ne-a declarat Florin Hossu. Liderul Cartel Alfa Maramures spune ca va solicita o intalnire cu presedintele Consiliului Judetean, Mircea Man, pentru a-i asprijini pe protestatari. “Mircea Man a solicitat o rectificare de buget pentru a se putea plati datoria de 20 miliarde lei vechi. Se pare ca la nivel de Guvern exista intentii bune in acest sens dar lucrurile se misca greu. Rectificarea bugetara ar putea fi la finele lunii august sau in septembrie, iar pana atunci Serviciul de Protectie si Paza va ramane fara angajati”, a mentionat liderul. El a adaugat ca actiunea de protest va avea loc pe 22 iulie, de la ora 10. Serviciul de Protectie si Paza Maramures are 250 de angajati. Unitatea este afiliata Uniunii Sindicale Cartel Alfa Maramures. Reamintim ca Sindicatul Societatii de Protectie si Paza Maramures au recurs si la Curtea Europeana a Drepturilor Omului pentru anularea acestor datorii. E vorba de plata TVA, dar societatea nu este platitoare de TVA.

 S-au strans semnaturi pentru modificarea Legii pensiilor private

 Sindicalistii Cartel Alfa au inceput sa stranga semnaturi pentru modificarea legislatiei privind pensiile private. Ei vor ca administratorii fondurilor de pensii private obligatorii sa garanteze ca suma totala pe care o vor incasa oamenii care ies la pensie sa nu fie mai mica decat contributia  ajustata cu indicele inflatiei. Sindicalistii sustin ca in momentul de fata, legea nu garanteaza in niciun fel bani pe care angajatii din Romania ii depun in conturile administratorilor de pensii private. Ei sustin ca Legea 411/2004, referitoare la pensiile private, permite ca ca administratorii acestor fonduri de pensii sa colecteze banii angajatilor, fara sa garanteze un randament minim la acestor bani si plata propriu-zisa a pensiilor. Pensiile vor fi achitate de niste fonduri de plata, dar nu exista inca o lege care sa le defineasca modul de functionare, spun initiatorii. “Am strans pana acum peste 800 de semnaturi si va trebuie sa mai obtinem inca 200. Actiunea trebuie finalizata pana la inceputul lunii august, apoi tabelele trebuie inregistrate la primarie”, a precizat Florin Hossu.

Nu e asa usor

 El a subliniat initiativa de modificare legislativa trebuie sa parcurga mai multi pasi. “Au introdus tot felul de chichite pentru a nu se putea finaliza actiunea sau a o tergiversa. Problema este ca cineva ia bani de pe urma acestei actiuni, iar noi facem munca voluntara”, a mentionat liderul maramuresean. Pentru a strange numarul total de semnaturi repartizat pentru Maramures va apela si la BNS, initiatorul actiunii, a adaugat Hossu. Pentru ca initiativa sa ajunga in Parlament, este nevoie de 100.000 de semnaturi. Sindicalistii spun ca in prezent, toate riscurile sunt la contribuabili, iar beneficiile la administratori. Reprezentantii celor doua confereratii sindicale, Cartel Alfa si BNS, vor sa modifice aceste lucruri prin introducerea unei garantii reale si a unui randament egal cu inflatia. Aceasta, pentru ca atunci cand ies la pensie, contribuabilii sa nu se trezeasca ca au in cont doar sumele depuse, neactualizate cu inflatia.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns