Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Primarii PSD sunt revoltati de modul in care Ecaterina Andronescu a impartit banii in judet

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ei spun ca ministrul Educatiei nu stapaneste situatia din minister, secretarii de stat facand jocurile fara sa o consulte

[slideshow id=346]

In Monitorul Oficial nr. 377/2009 a fost publicata Hotararea de Guvern nr. 665, prin care sunt alocate de catre Ministerul Educatiei fondurile necesare finalizarii lucrarilor la unitatile de invatamant, dar si pentru demararea unor investitii noi. In anexele care insotesc hotararea sunt trecute administratiile locale care vor beneficia de aceste fonduri. Cum se intampla cam de fiecare data in astfel de cazuri, acest lucru a provocat noi tensiuni intre cele doua partide care guverneaza tara, fiecare considerandu-se defavorizat in raport cu celalalt. De departe, cei mai suparati sunt primarii PSD, care se plang de modul cum au fost repartizate sumele in judet. Daca ne luam dupa anexele din MO (suntem obligati sa o facem), primarii social-democrati au dreptate. Primariile trecute in Anexa I urmeaza sa primeasca sume de bani cuprinse intre 15.000 si 25.000 lei. ~n total, in Maramures, localitatile cu primari PSD au primit 1.500.000 lei atat pentru finantarea finalizarii lucrarilor incepute, cat si pentru demararea celor noi. Facem precizarea ca lucrarile noi care vor fi demarate anul acesta vor primi finantare abia anul viitor. ~n schimb, administratiile conduse de primari PDL au primit 3.100.000 lei, dublu fata de PSD. E adevarat ca PDL are mai multe primarii in judet, dar diferenta dintre ele e prea mare, fapt sesizat si de primarii care se intreaba pe buna dreptate daca Ecaterina Andronescu este ministru PSD sau PDL. Problema e ca nu numai in Maramures s-a intamplat ca imparteala sa nu fie corecta, ci si in alte judete. Astfel, in Bistrita Nasaud, PSD a primit 1,7 milioane lei, iar primarii PDL 3,9 milioane lei. Acolo cele doua partide sunt sensibil egale la numarul de localitati pe care le conduc. Primarii PSD au ajuns la concluzia ca Ecaterina Andronescu nu stapaneste situatia din minister, echipa din esalonul doi face jocurile fara sa se consulte cu sefa institutiei.

In anexa doi nu figureaza nicio primarie condusa de PSD

La sedinta Consiliului Judetean al PSD Maramures desfasurata la sfarsitul saptamanii trecute, primarii i-au cerut socoteala presedintelui Eugenia Godja. Cel mai revoltat s-a aratat a fi Octavian Pavel, primarul comunei Recea. “De la aparitia acestei Hotarari de Guvern eu am ajuns la concluzia ca Ecaterina Andronescu este ministru democrat-liberal. Altfel nu imi pot explica cum de in Anexa II nu a fost trecuta nicio localitate maramureseana condusa de un primar pesedist. Tare mult as vrea sa stiu cine a negociat atat de bine pentru PSD Maramures de am primit doar jumatate din cat au luat democratii. Cum s-a ajuns ca o primarie cum este Cupseni sa primeasca cateva sute de mii de lei, in vreme ce Recea, comuna mea, doar 50.000 de lei. Sute de mii au primit primariile democrate din Coroieni, Sacalaseni, Satulung, iar orasul Tautii Magheraus doar 90 de mii de lei. Aici, de fata cu dumneavoastra, solicit presedintelui partidului, Eugenia Godja, sa ceara lamuriri la centru despre modul in care s-au impartit banii de catre Ministerul Educatiei. Daca avem ministru, acesta trebuie sa tina seama de solicitarile primarilor, colegilor sai de partid. Noi suntem buni numai atunci cand trebuie sa aducem voturi partidului, dupa care ministrii ne ignora timp de patru ani”.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns