Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Cu sprijinul PSD, PNL a strâns semnăturile necesare pentru înființarea comisiei Udrea

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Biroul Permanent de Conducere al PSD se întrunește sâmbătă pentru a decide poziția partidului în privința înființării comisiei parlamentare de anchetă împotriva ministrului Turismului, Elena Udrea. Joi, Mircea Geoană declarase că ar fi de acord cu această comisie, dar că partidul va decide într-un for statutar cum va vota luni, în Camera Deputaților, surse din conducerea partidului declarând că totuși președintele partidului nu este foarte decis să susțină o anchetă împotriva Elenei Udrea. Marian Vanghelie este mult mai hotărât, el dând dispoziție tuturor deputaților de București să semneze alături de PNL propunerea de înființare a comisiei de anchetă, semnăturile fiind adunate încă de joi.
Secretarul executiv al PSD București, deputatul Aura Vasile, a declarat că “pe lista de semnături se află și semnăturile deputaților PSD de București, plus semnătura lui Victor Surdu”.
Liberalii au adunat astfel, împreună cu PSD, fără sprijinul UDMR, semnăturile necesare pentru înființarea comisiei de anchetă, pentru propunere semnând și deputați independenți și din grupul minorităților. PNL urma să depună la Camera Deputaților propunerea și lista de semnături, dar s-a amânat acest lucru până luni, când va avea loc și ședința Biroului Permanent. După strângerea de semnături au început deja negocierile pentru componența comisiei, șefia acesteia urmând să îi revină prim-vicepreședintelui PNL, Ludovic Orban.
Între timp au apărut noi dezvăluiri privind cheltuielile Elenei Udrea. Perdele, aranjamente florale, televizoare color sau filtre de cafea. Și mii de euro alocate pentru fiecare în parte. Acestora se adaugă sute de mii de euro cheltuite pe un site sau pe softuri și servicii IT. Este “lista de cumpărături” a Ministerului Turismului. Jurnalul Național publică vineri un material despre modul în care Elena Udrea a decis să cheltuiască bugetul Ministerului pe anul 2009.
Pe lista de achiziții se află, la un loc, perdele și draperii de aproape 75.000 de euro, covoare și mochetă de 10.000 de euro, dar și mobilier de computer de 11.500 de euro. Alți 3.000 de euro au fost alocați pentru aranjamente florale. Lista nu se oprește aici. În planul de achiziții sunt trecute și aparate de aer condiționat, odorizante de interior, șervețele, batiste, toate în valoare de aproape 20.000 de euro. Aceeași sumă va fi alocată și pentru curățenia în sediul Ministerului.
Pentru achiziția de autoturisme, bugetul Ministerului are pregătiți aproape 200.000 de euro, bani care au fost deja cheltuiți parțial pe 18 autoturisme. Mașinile noi au nevoie de întreținere și de carburant: bugetul prevede aproape 40.000 de euro pentru combustibil, dar și peste 60.000 de euro pentru reparații, piese și asigurări.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns