Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Elena Udrea este derutată în fața comisiei de anchetă

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ministra Turismului transmite membrilor comisiei să se documenteze de pe site-ul instituției

Comisia parlamentară de anchetă în cazul ministrului Turismului, Elena Udrea (PDL), și-a început, marți, prima ședință de la constituire, urmând să stabilească persoanele care vor fi audiate de deputați și documentele pe care aceștia le vor solicita de la Ministerul Turismului.

Comisia parlamentară de anchetă în cazul Udrea a fost constituită pe 27 iulie de plenul Camerei Deputaților, la solicitarea PNL și a PSD. Din comisie mai fac parte deputații PSD Aura Vasile, Robert Negoiță, Vasile Bleotu, Dumitru Chiriță și Nicolae Bănicioiu, liberalii Claudiu Țaga și Adriana Săftoiu și deputatul UDMR Lakatos Peter. Reprezentanții PDL au anunțat la constituirea comisiei că nu vor participa la ședințele acestei comisii parlamentare de anchetă.

Udrea nu a fost, încă, invitată la audieri

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat luni seară că va participa la ședințele comisiei de anchetă în cazul în care parlamentarii nu se vor lămuri din datele postate pe site-ul ministerului și vor solicita informații pe care ea le-ar putea pune la dispoziție. “Nu m-a invitat nimeni la comisie. Eu sper ca, atunci când mă duc, domnul Orban să fie pregătit. Dacă nu se pot lămuri din datele pe care le avem puse pe site-ul ministerului, dacă sunt informații pe care eu pot să le pun la dispoziție și nu angajații ministerului, sigur, voi merge”, a declarat derutată Elena Udrea.

Ziariștii vor fi primii care vor da explicații

Comisia Udrea a stabilit ca următoarea ședință să se desfășoare marți, începând cu ora 11.00, când vor fi audiați reprezentanții media care au semnalat nereguli, iar ministrul Turismului ar putea fi audiat la finalul anchetei, dacă membrii forului vor considera că este necesar.
Comisia care anchetează modul în care au fost cheltuite fondurile publice de către ministerul Turismului a decis să-și desfășoare lucrările săptămânal, până la finalizarea anchetei, în zilele de marți, miercuri și joi dimineață. În plus, membrii Comisiei au decis ca primele persoane audiate să fie reprezentanții mass-media care au semnalat nereguli în legătură cu acitivățile Ministerului.
Președintele Comisiei, Ludovic Orban, a precizat, la finalul ședinței, că ministrul Turismului, Elena Udrea, va fi audiată, dacă se va considera necesar, după ce membrii forului vor studia documentele solicitate de la minister și după audierea angajaților Ministerului Turismului care au fost implicați în evenimentele analizate de Comisie.

Adriana Săftoiu: PDL decredibilizează clasa politică

Deputatul PNL Adriana Săftoiu, membru al Comisiei de anchetă privind cazul Elena Udrea, a declarat marți că absența parlamentarilor PDL din acest for decredibilizează clasa politică și pune investigația sub semnul suspiciunii, “ca și cum nu ar trebui să ne intereseze cheltuirea banului public”. Adriana Săftoiu a afirmat că problema în acest moment nu este nici Elena Udrea, nici Monica Iacob Ridzi, ci modul în care au fost cheltuite fondurile publice și a adăugat că, dacă ministrul Turismului are suspiciuni cu privire la folosirea banului public într-o instituție, ca parlamentar poate iniția la rândul său comisii de anchetă.
“Nu este vorba numai despre faptul că PDL nu și-a desemnat membri în Comisie, ci despre faptul că totul este pus sub semnul suspiciunii, ca și cum n-ar fi trebuit să ne intereseze banul public, inclusiv pe parlamentarii PDL”, a comentat Adriana Săftoiu. Potrivit lui Săftoiu, PDL a luat această decizie pentru că “acest bau-bau al campaniei prezidențiale ar trebui să ne sperie pe toți, să nu mai facem nimic, să nu mai spunem nimic”.

Blaga: În cazul Udrea se face un joc politic

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a declarat, marți, că democrat-liberalii sunt “absolut convinși” că prin constituirea comisiei de anchetă în cazul Udrea se face un “joc politic”, arătând însă că aceștia nu vor interveni în niciun fel în lucrările comisiei, mai ales că nu fac parte din ea. Întrebat dacă PDL le-a cerut partenerilor de guvernare de la PSD să renunțe la constituirea comisiei de anchetă care îl vizează pe ministrul Turismului, Blaga a spus că nu are nimic de adăugat celor spuse deja de vicepreședintele PSD Constantin Niță.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns