Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Primarii de comune amenință cu boicotarea alegerilor prezidențiale

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Membrii Asociației Primarilor Comunelor din România (APCR), ale cărei lucrări se desfășoară la Constanța, amenință cu boicotarea alegerilor prezidențiale, ca urmare a faptului că guvernanții nu le iau în considerare păsurile.
Membrii APCR au redactat, la încheierea lucrărilor de miercuri, un protest împotriva guvernanților. Președintele APCR, Emil Drăghici, a declarat că protestul cuprinde atitudinea membrilor APCR față de atitudinea guvernanților, care nu au participat la lucrările asociației decât la nivel de secretar de stat și director general de minister.
“O astfel de atitudine, în care nu au venit oamenii cu puterea de decizie, o considerăm că reprezintă o aroganță față de autoritățile administrației publice locale la nivelul comunelor, pe de o parte, dar, pe de altă parte, ținând seama de faptul că fiecare ministru are agenda încărcată, mi se părea un lucru elementar, de bun simț, acela că putea să trimită un mesaj scris privind incapacitatea de a participa la aceste lucrări și cel puțin mesajul scris era anexat la lucrările adunării noastre generale. Drept urmare, considerăm o sfidare a autorităților administrației publice locale și în unaminitate APCR, sub rezerva unor elemente de încunoștiințare ulterioare, ia în considerare chiar să blocheze alegerile prezidențiale din această toamnă. Trebuie să luăm o poziție radicală față de lipsa de receptivitate din partea autorităților administrației publice centrale“, a precizat Drăghici. El a spus, însă, că dacă la viitoarea ședință care va avea loc vineri se va ajunge la soluții prin care să se încerce rezolvarea problemelor administrației locale se va renunța la boicotarea alegerilor.  “Dar, dacă vom observa că se va întâmpla ce s-a întâmplat la sfârșitul anului 2008, când am avut promisiuni și promisiunile nu au fost duse la îndeplinire, cu siguranță o vom face”, a amenințat acesta. Drăghici a subliniat că nemulțumirile membrilor asociațiilor sunt mari, dar cea mai mare dintre ele este salarizarea. “Nemulțumirile sunt foarte mari. Salarizarea este prima pentru că este cea care determină subminarea capacității administrative a autorităților administrației publice locale”, a spus președintele APCR.
Drăghici a mai spus că a luat în considerare propunerile președintelui în legătură cu pactul pentru autonomia locală și că este de acord cu ele.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns