Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Geoană critică programul “Prima Casă”

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Președintele PSD, Mircea Geoană a declarat, joi seară, la Râmnicu Vâlcea, că intențiile celor care au conceput “Prima Casă” au fost de bună-credință, dar că, din păcate, aplicabilitatea programului “nu este eficientă”, spunând că va cere în coaliție regândirea acestuia.
“Noi ne-am fi dorit programe care să stimuleze construcții de case și apartamente noi în care să stea cu chirie subvenționată tineri care la această oră nu au posibilitatea să facă un împrumut bancar. Acest proiect ar fi dat un avânt industriei pe orizontală, s-ar fi dezvoltat fabricile care produc materiale de construcții, termopan, parchet, gresie și, implicit, s-ar fi generat noi locuri de muncă”, a spus Mircea Geoană.
El a mai spus că programul “Prima Casă” nu permite atingerea scopului pe care și l-a propus Guvernul și că, de aceea, va ridica în coaliție problema regândirii acestuia, pentru a se analiza dacă garanțiile guvernamentale nu ar fi mai bine folosite într-un program de construcție de locuințe cu chirie subvenționată.
Pe de altă parte Mircea Geoană, a declarat vineri la Cluj, că președintele Traia Băsescu trebuie să înceteze să se mai joace cu soarta studenților și elevilor și că aceștia nu pot fi făcuți prizonierii luptei electorale.
“Este atât de transparent și atât de evident scopul strict politic al demersului acesta încât cred că nici nu mai merită să comentăm prea mult”, a spus Geoană. “Pentru a putea să te duci către Parlament cu asumarea răspunderii, ai nevoie, obligatoriu de avizul ministrului de resort. Din punctul meu de vedere această forțare este decât o butaforie politică și este un joc de skanderberg politic, care este extrem de transparent, un simplu joc politicianist. Domnul Boc nu face asta de capul său, este clar că este comandat de la Cotroceni, este jocul domnului Băsescu și domnul Băsescu trebuie să înceteze să se joace cu soarta copiilor și studenților din România”, a afirmat Geoană.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns