Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Geoană, sfătuit de experții americani să-i trimită la atac pe Iliescu și Năstase

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

În felul acesta ar recupera decalajul față de partid

Strategii americani ai Benenson Strategy Group le-au recomandat liderilor PSD ca Mircea Geoană să recupereze decalajul pe care, conform sondajelor, îl are față de partid, o strategie electorală bazată pe aspecte economice și folosirea lui Iliescu și Năstase ca purtători de mesaj la TV. Geoană trebuie să recupereze decalajul de 6% pe care îl are față de PSD ca să reușească să-l depășească pe Traian Băsescu în cursa pentru alegerile prezidențiale. Aceasta a fost indicația pe care liderii PSD au primit-o de la strategii americani, luni seară, într-o ședință de campanie, în Kiseleff.
Consilierii străini au prezentat conducerii pesediste datele unui sondaj de opinie realizat de CURS, dar cu întrebările cerute de Benenson Strategy Group.
Potrivit unor surse din PSD, la discuții reprezentanții firmei de consultanță au insistat, pe lângă problema procentelor pe care le-ar obține candidații pentru Cotroceni, pe necesitatea elaborării unei strategii electorale care să plece de la aspectele economice.
“Va trebui să renunțăm la a mai face promisiuni mari în campanie, deoarece sondajul relevă faptul că românii acceptă doar promisiuni mici, cu posibilități de găsire a unor soluții”, au spus sursele citate, menționând o parte a propunerilor făcute în urma prezentării studiului sociologic.
“Strategii americani ne-au spus că trebuie să conturăm oferta politică plecând de la aceste date. Viorel Hrebenciuc a primit sarcina ca, până miercurea viitoare, folosind datele din acest sondaj, să realizeze strategia de campanie”, au declarat surse din conducerea PSD.
Acestea au mai precizat și că Liviu Dragnea va trebui să realizeze cât mai repede un grafic de întâlniri cu filialele partidului și să elaboreze o serie de măsuri organizatorice pentru aceștia în perspectiva campaniei. Dragnea a mai primit misiunea de a organiza cât mai repede Congresul pentru lansarea candidaturii lui Geoană.
Conform surselor conducerea PSD se grăbește din cauza zvonurilor apărute pe piață, în ultima vreme, care dau ca sigură candidatura primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, la Președinție din partea PSD.
“Trebuie să organizăm repede acest Congres pentru că deja în filiale lumea se întreabă «și dacă va candida, totuși, Oprescu?» Trebuie să lămurim cât mai rapid acest lucru”, au declarat aceleași surse. Alte indicații primite de la strategi s-au referit la organizarea cât mai bună a activității în secțiile de votare și la folosirea în campanie a altor purtători de mesaj în emisiunile TV decât Nicolae Bănicioiu și Robert Negoiță, cum ar fi Ion Iliescu și Adrian Năstase.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns