Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Polițiștii au refuzat să se întâlnească cu Băsescu

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Întâlnirea dintre președintele Traian Băsescu și liderii sindicatelor din poliție s-a anulat, deoarece reprezentanții unuia dintre cele două sindicate nu au fost de acord să participe ambele organizații la discuții.
Președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Vameșilor Pro Lex, Vasile Lincu, a declarat, joi, la Cotroceni, că reprezentantul președinției, consilierul pe probleme de apărare Iulian Fota, a transmis sindicaliștilor Pro Lex că întâlnirea s-a anulat și urmează să fie reprogramată, deoarece reprezentanții Sindicatului Național al Polițiștilor și al Personalului Contractual (SNPPC)  nu au fost de acord ca la discuție să participe cele două organizații împreună. Vasile Lincu s-a declarat nemulțumit de această situație, precizând că au pierdut o oportunitate mare de a-i prezenta președintelui nemulțumirile legate de legea unică de salarizare și de legea pensiilor și problemele privind subfinanțarea poliției.
Lincu a mai spus, de asemenea, că la întâlnirea de joi dimineață de la sediul MAI reprezentanții Pro Lex nu au fost invitați, ci doar SNPPC.
Președintele SNPPC, Marian Gruia, a spus, joi, la Cotroceni, că președintele i-a informat prin consilierul prezidențial Iulian Fota că dintr-o “mare greșeală” au fost invitați și reprezentanți ai Pro Lex la întâlnire.
“Azi, când am venit, înaintea noastră ajunsese o delegație a unui alt sindicat. Nu știu cine i-a invitat, președinția a greșit dacă i-a invitat. Președintele ne-a invitat pe noi ieri în stradă și discuțiile trebuiau să aibă loc între președinte și SNPPC. Nu vrem să amestecăm lucrurile. Nu vrem să discutăm cu un lider care n-a fost în viața lui polițist, dar spune că reprezintă polțiștii”, a declarat Gruia. La întâlnirea care ar fi trebuit să aibă loc la Cotroceni s-au prezentat, de asemenea, ministrul Administrației și Internelor, Dan Nica, și ministrul Finanțelor, Gheorghe Pogea. Întâlnirea va fi reprogramată.
Pe de altă parte ministrul de Interne, Dan Nica, a prezentat joi reprezentanților sindicatelor din poliție măsurile discutate în ședința de Guvern de miercuri, dar sindicaliștii se declară nemulțumiți și speră ca după întâlnirea cu președintele Traian Băsescu să fie găsite soluții pentru rezolvarea problemelor lor.
Nica a declarat că MAI va primi suma necesară pentru acoperirea salariilor până la sfârșitul anului. S-a decis și acordarea unor sume pentru compensarea creșterii prețurilor la combustibilul pentru încălzire.
În plus, ministerul va închiria, în limita sumelor existente, locuințe în diverse localități ale țării pentru polițiștii aflați în misiuni de lungă durată. Nica a precizat că nu există bani în buget pentru acoperirea orelor suplimentare, menționând că în unele localități orele suplimentare denotă un management defectuos, și a dispus luarea unor măsuri în acest sens. Ministrul a afirmat că deficitul de 8.000 de angajați din sistem nu va putea fi acoperit.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Taina Invierii

Asculta acest articol Opinia preotului Cristian Stefan Invierea Mantuitorului nostru Iisus Hristos este si ramane o taina. Oricat am vorbi