Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Mare batalie in PSD pentru director de campanie

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Nominalizarea se va face in prezenta lui Mircea Ursache (fost sef al AVAS), desemnat de conducerea PSD sa raspunda de desfasurarea alegerilor din judet

[slideshow id=864]

PSD Maramures intra in linie dreapta cu pregatirile pentru campania electorala. Pana la start nu mai este mult timp, asa ca se pun la punct ultimele detalii. Toate actiunile trebuie sa aiba un coordonator, un sef de campanie care sa isi asume raspunderea pentru tot ce se intreprinde in judet, dar mai ales rezultatul obtinut in alegeri. Social-democratii maramureseni isi vor desemna directorul de campanie la sfarsitul saptamanii, in acest sens fiind convocat Biroul Politic al filialei.

Nominalizarea directorului de campanie pentru alegerile prezidentiale se va face in prezenta lui Mircea Ursache (fost sef al AVAS), cel care a fost desemnat de conducerea PSD sa raspunda de modul de organizare si desfasurare a alegerilor in Maramures. In aceasta calitate se va afla joi si vineri in judet. Cu aceasta ocazie se va stabili echipa de campanie, fiecare membru primind sarcini concrete in acest sens. Judetul va fi impartit in mai multe zone si va avea fiecare un responsabil direct, numit dintre liderii organizatiei. Eugenia Godja, presedinte PSD Maramures: “Suntem in grafic cu pregatirile. Urmeaza sa stabilim echipa si seful de campanie. Nu am vrut sa-mi asum responsabilitatea numirii unui director de campanie, mai ales ca sunt mai multi pretendenti pentru aceasta functie. Din aceasta cauza am decis convocarea Biroului Politic. Se vor face propuneri care se vor vota de catre toti membrii. Asa e corect si democratic. Procedand astfel nu vor mai fi discutii, iar responsabilitatea va fi colectiva. Vrem sa pregatim campania pana la cele mai mici amanunte. Ne-am propus sa castigam alegerile si pentru asta trebuie sa ne mobilizam exemplar. Toti colegii mei din conducerea filialei sunt constienti de miza scrutinului din noiembrie, cand se joaca totul sau nimic pentru PSD”.

Candidati de notorietate pentru functia de director

~n timpul recentei vizite pe care presedintele Mircea Geoana a efectuat-o in Maramures, s-a discutat si despre alegerea directorului de campanie. De altfel, in repetate randuri liderii locali au declarat ca Geoana va avea de fapt ultimul cuvant in acest sens, pentru ca persoana desemnata va trebui sa fie agreata de candidatul la presedintie. Pana in prezent sunt vehiculate cateva nume care ar putea indeplni aceasta misiune. Printre potentialii directori se afla nume grele< senatorul Sorin Bota, deputatul Catalin Chereches, presedintele PSD Baia Mare, Mircea Dolha, secretarul general Ion Blajan. Fiecare dintre acestia sunt indreptatiti sa emita pretentii. Mircea Geoana a trasat oarecum profilul viitorului director de campanie pentru Maramures< “Cel desemnat sa coordoneze campania electorala trebuie sa indeplineasca mai multe criterii. Trebuie sa aiba abilitati organizatorice deosebite, experienta in domeniu, autoritate si abilitate de a putea duce mesajul candidatului cat mai apropae de oamenii obisnuiti. Un director de campanie trebuie sa fie in primul rand un om de teren, un tip care sa stea mai putin in birou si mai mult in dialog cu maramuresenii”. Ultimele campanii electorale in Maramures au fost coordonate de Mircea Dolha si Ion Blajan. De la alegerile locale din iunie 2008, PSD s-a aflat in progres. La alegerile parlamentare si europarlamentare s-a situat pe locul doi, la mica diferenta fata de PDL. La randul lor, senatorul Bota si deputatul Chereches au demonstrat ca stiu sa faca campanie, din moment ce au castigat fara probleme alegerile in colegiile unde au candidat pentru Parlament. Vom vedea la sfarsitul saptamanii pe umerii cui se va aseza responsabilitatea celei mai importante campanii pentru Cotroceni din ultimii douazeci de ani. La “bursa zvonurilor” favorit pare sa fie Mircea Dolha, un apropiat al candidatului Geoana, dar nu sunt excluse surprizele.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns