Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Ioan Sustic este noul director al SC Transport Mara Nord SA Sighet

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Consilierul PDL trebuie sa renunte la functia de consilier si sa refaca societatea din temelii

[slideshow id=955]

Societatea care asigura transportul in comun din Sighetu-Marmatiei, SC Transport Mara Nord SA, la care actionar este Consiliul Local Sighet, este una dintre cele mai paguboase din municipiu, subiect permanent al nemultumirilor populatiei, al sedintelor de Consiliu Local, obiect al unui sechestru asiguratoriu si lista ar putea continua. In incercarea de a rezolva problema, consilierii au avut de-a lungul timpului cateva variante de redresare, dar fara vreun succes< au existat doua tentative de concesionare a serviciului si una a traseelor, s-a incercat identificarea unei parti din imobil in vederea valorificarii ca din vanzare sa se mai stinga din datorii etc., dar niciuna dintre variante nu s-a dovedit viabila.

In acest conditii, la carma societatii a fost numit tanarul consilier local PDL, Ioan Sustic, in speranta ca o gandire proaspata, cu experienta capatata in cei cativa ani cat a locuit in SUA, sa-i faca societatii o reparatie capitala. Speram sincer ca masura sa fie de bun augur.

Datorii de peste 13 miliarde lei vechi

Deocamdata, Ioan Sustic este in etapa in care evalueaza situatia societatii, asa ca la intrebarea noastra nu a putut sa ne ofere decat date cu privire la starea ei economica. Din afirmatiile sale, am aflat ca la aceasta ora SC Transport Mara Nord SA are peste 13 miliarde lei vechi datorie la finante si in jur de 600 milioane la furnizori, ca angajatii nu si-au primit salariile aferente lunii iulie si august, dar si ca societatea are de incasat aproximativ un miliard de lei, subventie de la Primarie.

“Deocamdata fac o analiza amanuntita a situatiei societatii. Urmeaza in baza acesteia sa pregatesc un plan de redresare si restructurare si sa port discutii cu Administratia Financiara pentru reesalonari. Asa, la prima vedere, imi dau seama ca trebuie lucrat la orare, eventual folosirea autobuzelor in orele de varf si introducerea unor microbuze in celelalte, trebuie gasita o solutie care sa rezolve pirateria si asa mai departe”, ne-a declarat Ioan Sustic. Un ajutor nesperat a venit din partea Primariei, care a achizitionat cinci autobuze olandeze care urmeaza sa ajunga in municipiu.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns