Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Profesorii din judet, pusi sa evalueze starea de sanatate a elevilor din fiecare clasa

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Prevederea este inclusa in planul de masuri pentru prevenirea gripei porcine

Planul de masuri pentru prevenirea si limitarea imbolnavirilor prin gripa porcina in unitatile de invatamant a fost elaborat si la nivelul judetului Maramures. Potrivit documentului, dascalii primesc sarcini in plus, pentru ca vor trebui sa evalueze starea de sanatate a elevilor din fiecare clasa. Discutii pe aceasta tema au avut loc ieri, in cadrul unei videoconferinte a reprezentantilor Ministerelor Educatiei si Sanatatii cu prefectii din teritoriu.Grupa de varsta a populatiei cea mai afectata de gripa porcina este cuprinsa intre 15-29 ani. Prin Ordinul ministrului Sanatatii 1094/2009 responsabilizarea pentru starea de sanatate a elevilor reprezinta o prioritate. Vaccinarea populatiei impotriva gripei obisnuite se va efectua cu o luna inainte de inceperea campaniei de vaccinare a cetatenilor impotriva virusului pandemic. Estimarile efectuate arata faptul ca cererea de vaccinare impotriva gripei virusului pandemic va depasi stocurile de vaccin care vor fi produse de catre institutiile de cercetare. “La nivelul judetului Maramures, planul de masuri prevede ca in fiecare unitate de invatamant cadrele didactice evalueaza starea de sanatate a elevilor din clasa, iar in cazul aparitiei bolii anunta conducerea scolii, parintii elevului si Directia de Sanatate Publica Maramures. La aparitia unui caz confirmat de imbolnavire prin gripa porcina, intr-o anumita clasa din unitatea de invatamant publica sau privata, se supenda cursurile scolare ale clasei respective pe o perioada de sapte zile. La aparitia a trei cazuri confirmate de imbolnavire prin gripa porcina, in clase diferite ale aceleiasi institutii de invatamant, se suspenda cursurile scolare ale institutiei timp de o saptamana”, a precizat purtatorul de cuvant al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, Dan Buca.

Campanie de vaccinare impotriva virusului cancerului de col uterin

Pe perioada de suspendare a clasei/unitatii de invatamant, directorul institutiei va dispune realizarea urmatoarelor activitati de curatenie si aerisire a claselor, respectiv dezinfectia curenta si terminala a spatiilor unitatii de invatamant (clase, holuri, toalete) in colaborare cu Directia de Sanatate Publica Maramures, cu cel putin 1-2 zile inainte de redeschiderea cursurilor scolare.

Orice situatie care necesita trecerea la aplicarea planului va fi comunicata imediat dispeceratului Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Maramures si analizata in cadrul sedintelor Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta. In cadrul aceleiasi sedinte s-a mai aratat ca Ministerul Sanatatii si Ministerul Educatiei vor colabora pentru campania de vaccinare impotriva virusului cancerului de col uterin la elevele din clasele a VI-a si a VII-a. Se va realiza o campanie de informare pentru parinti si profesorii diriginti. Materialele informative vor fi distribuite direct unitatilor de invatamant si vor fi destinate cadrelor didactice si parintilor, pentru a le explica mai usor elevelor importanta vaccinarii. In aproximativ 2-3 saptamani va fi elaborata, la nivel central, metodologia pentru aceasta campanie.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns