Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Guvernul modifică fără avizul Ministerului de Interne legislația privind referendumul

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Guvernul a modificat, cu avizul negativ al MAI, legislația în vigoare, stabilind ca Parlamentul să fie obligat în 20 de zile să răspundă solicitării președintelui de organizare a unui referendum, în caz contrar șeful statului având dreptul să emită decretul pentru referendum. Ordonanța stabilește totodată ca votul la referendumul privind parlamentul unicameral să poată fi exercitat în secțiile amenajate pentru alegeri prezidențiale, cu ștampile separate și liste suplimentare.
Surse ministeriale au declarat că ministrul Administrației și Internelor, Dan Nica, a acordat un aviz negativ acestei ordonanțe de urgență, care modifică Legea referendumului, actul normativ trecând însă cu avizul Ministerului Justiției. Ulterior, vicepremierul Dan Nica a declarat, într-o conferință de presă la sediul central al PSD, că MAI nu este nici inițiator, nici avizator al Ordonanței pentru organizarea referendumului solicitat de președintele Traian Băsescu.
“Am reglementat două lucruri scadente. Dăm posibilitatea ca, în aceleași secții de votare și cu concursul acelorași birouri electorale, să organizăm referendumul pe care intenționează să îl organizeze șeful statului”, a spus premierul Emil Boc. Măsura luată ar duce la economii de 11 milioane euro la bugetul de stat.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns