Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

ÎNGERII SĂ-I CÂNTE ÎN CER

De la inceputul anului scolar au fost depistati 88 de elevi cu paduchi si raie

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Copiii au fost scosi din colectivitate si au fost indrumati sa urmeze diverse tratamente

[singlepic id=2576 w=320 h=240 float=]

Ca in fiecare an, medicii si asistentii cabinetelor de medicina scolara au efectuat ancheta epidemiologica in randul elevilor. Rezultatele au scos la iveala multe cazuri de angina, dar si copii cu raie si paduchi.

De la inceptul anului scolar, au fost efectuate controale in 101 unitati de invatamant care aveau inscrisi peste 37.000 de copii. Au fost examinati 35.605 elevi, din care la 437 s-au descoperit diverse probleme, ne-a delarat dr. Calin Man, purtator de cuvant al Directiei de Sanatate Publica Maramures. Cei mai multi aveau angina, aproape 200 de copii fiind diagnosticati cu aceasta afectiune. Mai grav este ca si acum un numar insemnat de copii s-au intors din vacanta cu “surprize”. 84 de elevi aveau pediculoza (paduchi), iar patru scabie (raie). Alti 147 de copii prezentau alte boli (dermatite, alte afectiuni de piele etc). Copiii au fost scosi din colectivitate, au fost indrumati sa urmeze diverse tratamente dupa care s-au reintors la scoala.

La reluarea controlului, inca 27 de cazuri de pediculoza

Reluarea controlului medical a scos la iveala alte cazuri. Un sfert din totalul cazurilor de pediculoza efectuate la primul control s-au regasit la a doua triere. “La recontrol, au fost depistati 27 de copii cu pediculoza si doi cu scabie”, a precizat Man. El a adaugat ca numarul copiilor care au fost depistati luna trecuta cu paduchi si raie a scazut mult in comparatie cu situatia anului trecut. De precizat ca au fost vizate doar unitatile scolare din mediul urban, altfel spus mai putin de un sfert din totalul scolilor din judet. Au fost antrenate in realizarea anchetei epidemiologice cadrele medico-sanitare din cabinetele de medicina scolara. Interlocutorul atrage atentia ca trebuie respectate cu strictete regulile elementare de igiena pentru prevenirea imbolnavirilor si evitarea transmiterii bolilor. O atentie deosebita trebuie acordata si virozelor, atat copiii si si adultii avand obligatia de a respecta masurile popularizate de Ministerul Sanatatii pentru prevenirea imbolnavirii cu virusul AH1N1.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns