Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

La Ulmeni s-a semnat un parteneriat de colaborare romano-austriac

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Aici se va infiinta un centru de criza pilot privind protectia sociala

[slideshow id=1136]

Vineri, la Ulmeni, in incinta Grupului Scolar Industrial “Dr. Florian Ulmeanu” s-a desfasurat un simpozion cu tema “Protectia sociala a copilului”. Au paticipat reprezentanti ai Primariei, Fundatiei “Sf. Anton de Padua”, Liceului “George Pop de Basesti”, Ispectoratului Judetean de Politie, Directiei de Asistenta Sociala, Episcopiei Ortodoxe.

Manifestarea a fost organizata din initiativa deputatului Nicolae Bud (Colegiul Codru-Chioar) si l-a avut ca invitat de onoare pe Norbert Ceipek, director al Centrului Drehscheibe Viena. In urma discutiilor purtate intre participanti, s-a incheiat o conventie de colaborare intre institutii si s-a elaborat un proiect de infiintare a unui centru de criza pilot la Ulmeni privind protectia sociala. Norbert Ceipek are o vasta experienta in problemele sociale, fiind unul dintre initiatorii mai multor proiecte care se deruleaza in Romania, mai ales in domeniul protectiei copilului.

Trebuie sa fie implicate toate autoritatile

Deputatul Nicolae Bud a declarat ca l-a invitat pe Ceipek in Maramures pentru a vedea greutatile cu care se confrunta sistemul de asistenta sociala, in vederea gasirii unor solutii comune. Bud a propus un acord de colaborare intre Ispectoratul Judetean de Politie Maramures cu structuri similare, dar si infratirea unor orase din judet (Ulmeni si Seini) cu localitati de acelasi rang din Austria.

“De asemenea, vom demara proiecte comune cu Directia de Asistenta Sociala cu Centrul Drehscheibe, care vizeaza copiii aflati in nevoi speciale. Invitatul austriac a putut vedea timp de cateva zile care sunt realitatile de la noi si s-a declarat dispus sa se implice. Acesta este scopul principal al parteneriatului pe care l-am semnat”, a spus Bud.

La randul sau, Norbert Ceipek a declarat< “Am venit aici la invitatia domnului Bud si sunt multumit de premisele unei bune colaborari. Am vizitat zonele Sighetu Marmatiei, Viseu de Sus, Seini si Ulmeni. Trebuie sa spun ca proiectele din acest domeniu pot reusi numai daca se implica toate autoritatile, de la scoala la biserica, de la administratie la politie. Este nevoie de personal calificat si ne vom implica sa-l pregatim. Abandonul si reintegrarea copiilor in societate nu sunt chestiuni simple. Intretinerea unui copil abandonat costa societatea in jur de 35.000/an. E normal sa se faca eforturi pentru ca acestia sa fie redati societatii”.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

CFR Cluj l-a transferat pe Nei

Asculta acest articol CFR Cluj a facut inca o achizitie. Gruparea din Gruia l-a transferat pe brazilianul Claudinei Alexandre Aparecido,