Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Varstnicii din Maramures solicita modificarea legii privind stabilirea punctului de pensie

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Dorin Buda a promis ca va trimite o adresa reprezentantilor guvernului, in care va include toate solicitarile acestora

[slideshow id=1169]

Reprezentantii asociatiilor de pensionari din Maramures au preferat sa se intalneasca, ieri, cu autoritatile judetene, in loc sa protesteze in fata Palatului Administrativ. In mai multe judete din tara, asociatiile de pensionari au organizat pichetari ale prefecturilor sau alte forme de protest.

Pensionarii din Maramures au protestat insa pasnic, spunandu-si nemultumirile in cadrul intalnirii pe care au avut-o cu subprefectul Dorin Buda. Ei nu sunt de acord cu initiativa Guvernului de a anula legea care stabileste valoarea punctului de pensie la 45% din salariul mediu brut pe tara. Presedintele Consiliului Judetean al Persoanelor Varstnice, Stefan Lupse, a declarat ca asociatiile de pensionari solicita modificarea legii privind calculul pensiilor si stabilirea punctului de pensie. “Solicitam guvernului abrogarea legii speciale privind acordul legii privilegiate, deoarece este o diferenta enorma intre pensiile calculate dupa Legea nr. 19 si cele facute dupa calcule speciale. Totusi, reprezentantii asociatiilor de pensionari se declara multumiti ca nu vor mai exista privilegiati ai sistemului de pensii, cu venituri de cateva ori mai mari. In acest moment, raportul dintre cea mai mica si cea mai mare pensie din Romania este 1 la 100. Cea mai mica pensie este de 350 lei, iar cea mai mare de 35.000 lei. Subprefectul de Maramures a ascultat nemultumirile pensionarilor si a promis ca va trimite o adresa reprezentantilor guvernului, in care va include toate solicitarile persoanelor varstnice din judet.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Din toamna se scumpeste apa

Asculta acest articol [slideshow id=6667] Veste proasta pentru cetatenii deserviti de SC Vital. Din toamna, furnizorul serviciilor de apa-canal va