Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Cele doua parohii ortodoxe din Baia Sprie au cate 3.566 de credinciosi

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Asa dupa cum v-am informat, in Baia Sprie s-au infiintat doua parohii ortodoxe. Mai exact, vechea parohie a fost impartita in doua. La biserica de sus (cea zidita) a fost numit preot paroh Jean Suarasan Pop, iar la cea de jos (din lemn) preot paroh este Adrian Paul. Astfel, localitatea a fost impartita teritorial, in prezenta preotilor, a protopopului de Baia Mare, Fabian Coroian, si a membrilor celor doua consilii parohiale.

Ca urmare a celor stabilite, parohiei nou infiintate, cu hramul Sfintilor Imparati Constantin si Elena, i-au revenit 3.566 de credinciosi (jumatate din populatia ortodoxa). Credinciosii acestei noi parohii locuiesc pe strazile Campului (de la intrarea dinspre Tautii de Sus), Ignisului (Valea Chiuzbaii), Plevnei (blocurile 6, 8 si 10, plus casele pana la padure, in zona Miresului), Gutinului (blocurile 12, 13, 14, 15 si 16) si Cartierul Microraion Vest, cu cele 22 de blocuri.

Slujitorii altarelor au anuntat in biserica aceasta impartire, mentionand si faptul ca enoriasii au posibilitatea sa aleaga oricare biserica, acest drept nefiindu-le ingradit de niciun preot. Pentru oficiarea serviciilor religioase, normal ar fi ca solicitantii sa apeleze la preotii din parohia din care fac parte, insa le este permisa solicitarea oricarui preot, dupa preferinte. Cu toate ca la inceputul acestor demersuri unii dintre baisprieni au fost nemultumiti, o data cu trecerea timpului si-au dat seama ca probabil a fost alegerea cea mai potrivita pentru binele credinciosilor din oras care isi pun mari sperante de viitor prin credinta.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns