Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Kelemen Hunor cere respectarea reprezentării proporționale a maghiarilor la deconcentrate

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Kelemen Hunor. președintele executiv al UDMR, candidat la prezidențiale, susține că, în cazul în care vor avea loc schimbări la conducerea deconcentratelor, ar trebui să se aibă în vedere și principiul proporției etnice în județele unde trăiesc maghiari.
“Dacă la începutul anului acest principiu (al reprezentării proporționale în județele cu mulți maghiari) pentru noi era important și am ieșit în stradă pentru a-l apăra, atunci și la sfârșitul anului acest principiu este la fel valabil și le-am spus colegilor de la PDL că dacă fac schimbări rugămintea noastră este să aibă în vedere acest principiu în județele unde trăiesc maghiari. Asta nu înseamnă că noi ne-am angajat la o colaborare politică înainte de alegeri, fiindcă aici vorbim de un principiu”, a declarat, vineri, la Sf. Gheorghe, Kelemen Hunor.
Liderul UDMR a subliniat că acest principiu în opinia lor trebuie respectat indiferent de disputele politice și de situația politică. “Nu ne-am legat nici de PDL, nici de PSD, nici de PNL, vorbim de un principiu care după părerea noastră trebuie respectat indiferent de disputele noastre politice și situația politică”, a spus Kelemen. Întrebat despre faptul că prefectul județului Covasna, Codrin Munteanu, se află încă în funcție, deși a fost propus în post de PSD, Kelemen Hunor a declarat că nu știe ce mai caută acolo și ar fi trebuit să renunțe când PSD a ieșit de la guvernare.
“Un om de caracter trebuia să plece în momentul în care ceilalți prefecți au plecat din funcții. Trebuia să plece, de tehnocrați de genul d-lui prefect din Covasna pivnița e plină. E un om care se ține de un scaun, scaunul nu știu dacă mai există, dar el tot se ține”, a afirmat liderul UDMR.
În opinia acestuia, ministrul interimar al internelor, Vasile Blaga, va acționa și în ceea ce îl privește pe prefectul din Covasna.
Tot vineri, în cadrul unei alte conferințe de presă, președintele UDMR Covasna, senatorul Albert Almos, a declarat că la nivelul conducerii deconcentratelor în Covasna și Harghita trebuie respectat principiul proporției etnice, de 75% – 25%. Potrivit acestuia, în următoarea perioadă ar trebui să aibă loc discuții și la nivel local și național cu PDL, privind aceste posturi.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns