Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Deputații au votat pentru urmărirea penală a Elenei Udrea și Monicăi Ridzi

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Camera Deputaților a votat marți cu 125 de voturi pentru, 98 împotrivă și patru abțineri raportul Comisiei Udrea. Raportul va fi trimis Comisiei juridice, care trebuie să întocmească un raport cu privire la cererea de urmărire penală împotriva ministrului Turismului, Elena Udrea.
Ministrul Turismului, Elena Udrea, a afirmat marți că raportul Comisiei de anchetă ce a vizat-o a fost o încercare a președinților PSD și PNL de a-și crește șansele în perspectiva alegerilor prezidențiale.
Elena Udrea i-a acuzat pe membrii Comisiei de anchetă că au furat startul campaniei electorale, activitatea comisiei având eminamente un scop electoral. Cei care au făcut parte din comisie sunt în campanie electorală de trei luni. “Comisia a avut un singur scop – compromiterea mea, a unui ministru PDL, aducerea acestei mascarade în preajma perioadei de campanie electorală, în perspectiva alegerilor prezidențiale. Și cum pentru politicieni meschini, ca domnul Geoană sau domnul Antonescu, scopul scuză mijloacele, cei doi au ordonat camarilelor lor să-mi fabrice dosar penal pentru fapte care nu există”, a declarat Udrea.
Votul în cazul Elenei Udrea a fost urmat de votarea raportului Ridzi. Deputatul PDL Marius Rogin a anunțat marți, în plenul Camerei, că 164 deputați și-au exprimat votul asupra cererii de începere a urmăririi penale împotriva fostului ministru Monica Iacob Ridzi, dintre care 156 au votat favorabil, cinci s-au arătat împotrivă, iar 3 voturi au fost anulate. Deputații PDL nu au participat la vot, conform anunțului făcut de liderul democrat-liberalilor, Mircea Toader. Comisia juridică a decis, pe 29 septembrie, să propună plenului Camerei cererea de începere a urmăririi penale împotriva Monicăi Iacob Ridzi, pentru faptele de delapidare ce fac obiectul raportului elaborat de Comisia de anchetă, PSD, PNL și UDMR au votat “pentru”, PDL “împotrivă”, invocând “nulitatea absolută” a raportului final elaborat de Comisie și incompatibilitatea forului de anchetă.
Fostul ministru al Tineretului, Monica Iacob Ridzi, le-a cerut deputaților, într-o intervenție în plen pe 5 octombrie, să nu voteze Raportul Comisiei juridice care recomandă urmărirea sa penală, pentru a nu legitima paralelismul dintre o comisie parlamentară și o anchetă penală și pentru a nu face un abuz.
Fostul ministru a rostit în fața Parlamentului un discurs lung, încheiat cu huiduieli din partea colegilor parlamentari prezenți la ședința de plen, în care și-a susținut nevinovăția și a condamnat atitudinea membrilor Comisiei de anchetă care a cercetat cheltuirea de către Ministerul Tineretului a banilor pentru organizarea Zilei Tineretului.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns