Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Consilierii baimareni nu sunt de acord cu majorarea tarifelor de deszapezire

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Discutiile vor fi reluate in sedinta extraordinara de la inceputul lunii noiembrie

Unul dintre proiectele de hotarare discutate aprig de consilierii baimareni la ultima sedinta a Consiliului Local facea referire la ajustarea tarifelor practicate de societatea bucuresteana Rosal Grup la lucrarile de deszapezire. Incepand cu 15 noiembrie, societatea a solicitat majorarea acestora cu 38,8%, insa comisiile de specialitate au aprobat doar 30%. Totul parea sa fie in regula, insa, dupa discutiile in plen, situatia a luat o turnura pentru multi neasteptata.

Unul dintre consilierii revoltati pentru aceasta propunere de majorare a fost Dumitru Matei. El a fost nemultumit spunand ca anul trecut s-au cheltuit 520.000 de lei, in conditiile in care a nins foarte putin. In opinia sa, contractul cu aceasta societate este unul nefavorabil pentru municipalitate, in plus coeficientul de penalitate pentru zilele de intarziere a platii serviciilor prestate este prea mare.

Directorul Serviciilor Publice din cadrul Primariei Baia Mare, Vasile Barbul, a incercat sa vorbeasca despre cele cinci tipuri de activitati pe care le presteaza societatea si sa explice cresterile la manopera, combustibil, materiale (in special sare), care justifica majorarea tarifului la serviciile prestate, dar nu a fost lasat sa continue.

Se cere transparenta in discutarea problemei

Consilierul Ludovica Parvu, foarte activa la ultima sedinta a Consiliului Local Baia Mare, a spus ca nu este nevoie de o hotarare care sa fie aprobata de legislativ, pentru ca, potrivit contractului dintre parti (Primarie si Rosal), se prevad modalitatile prin care se poate ajusta pretul serviciilor. Ori aproba Consiliul Local ori nu, potrivit contractului ajustarea se poate face fara acordul consilierilor locali. Cum proiectul de hotarare supus la vot nu a trecut, primarul Cristian Anghel a propus rediscutarea lui, pentru ca este foarte important pentru comunitata locala, mai cu seama ca oricand vremea se poate inrautati.

“Exista legislatia specifica in ceea ce priveste activitatile de deszapezire si alte astfel de servicii care sunt reglementate prin acte normative. Si anul trecut societatea Rosal a cerut sa se ajusteze pretul pentru a acoperi inflatia si ati refuzat. La Societatea Drusal, care efectueaza salubrizarea, ati aprobat. Acum iar refuzati. Va solicita si Drusal ajustrarea. Nu pot estima ce se va intampla daca societatea bucuresteana se va retrage. Trebuie sa analizam cu seriozitate acest aspect, o facem transparent, dar trebuie sa rezolvam problema, pentru ca pana la sedinta ordinara urmatoare va fi poate prea tarziu”, a incheiat primarul Anghel. Consilierul Cristian |agarlas, la fel ca si alti colegi din legislativ, au convenit sa fie transparenti, sa gaseasca argumente economice care sa fie discutate la sedinta extraordinara din prima parte a lunii noiembrie.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns